Gazipaşa'da 25 Bin Ton Çilek Rekoltesi Bekleniyor - Son Dakika
Güncel

Gazipaşa'da 25 Bin Ton Çilek Rekoltesi Bekleniyor

Gazipaşa\'da 25 Bin Ton Çilek Rekoltesi Bekleniyor

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde çilek hasadına başlanırken, geçen yıl 23 bin ton olan rekoltenin bu yıl 25 bin ton olması bekleniyor.

26.11.2016 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde çilek hasadına başlanırken, geçen yıl 23 bin ton olan rekoltenin bu yıl 25 bin ton olması bekleniyor. İlk hasat edilen ürünler kilosu 25 liradan alıcı bulurken, son günlerde fiyat 6- 7 liraya geriledi. Üretici ise özellikle ihracat sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, sorunun çözümünü istedi. Gazipaşa'da bin dekar açık, 7 bin dekar kapalı alan olmak üzere 8 bin dekarda çilek üretimi yapılıyor. Üreticilerin çoğunluğu açık alana göre verim üç kat fazla olduğu için kapalı alanı tercih ediyor. İlçede ağustos ayında bakımı yapılan çilek üretim alanlarına aynı ay içinde dikim yapılıyor. Bakımları yapılan çilek tarlaları ilk ürünlerini kasım ayında veriyor. Sonbahar yağmurlarının başlaması sonrası zorlu kış şartlarından çilek bitkisi ve meyvesinin korunması için üzeri naylonla kapatılıyor. Çilek bitkileri kasımdan haziran sonuna kadar ürün veriyor. İlçede çilek ekim alanlarında artış yaşanmadı. Geçen yıl 23 bin ton olan çilek rekoltesinin ise bu yıl 25 bin ton olması bekleniyor.

'FİYAT DÜŞÜŞLERİ ENDİŞEYE DÜŞÜRÜYOR'

Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, "İlçede turfanda çilek hasadı başladı. Çilekte 25 bin ton rekolte bekliyoruz. Üreticilerimiz çileği İstanbul ve İzmir gibi illere gönderiyor. İlk turfanda çilek 25 liradan alıcı buldu. Fiyatların günlük değer kaybetmesiyle bu 10 liraya düştü. Tabi ki bu fiyat düşüşü bizleri, üreticilerimizi endişeye düşürüyor. Bu fiyat düşüşünün normal seyrinde takip etmesini temenni ediyoruz. Çiftçilerimizin eline sağlık. Bol, bereketli, kazançlı yıl olmasını diliyoruz" dedi.

'İHRACATTA YARDIM BEKLİYORUZ'

Üretici Ahmet Kaya da ilk turfanda çileğin kilosunun 25 liradan alıcı bulduğunu aktarırken, şu anda 7- 8 liraya kadar gerilediğini anlattı. Kaya, şöyle dedi:

"İhracat olmadığı için çok hızlı düşüş yaşanıyor. İç piyasa kaldırmıyor, satışlar çok düşük. Hızla fiyat kaybeden çilek için yetkililerden ihracat konusunda yardımcı olmalarını bekliyoruz. Gazipaşa'mıza, sahil bölgemize bol bereketli hasatlar diliyorum. Üretmiş olduğumuz çileklerimizde hiçbir kalıntı söz konusu değil. Gönül rahatlığıyla üretmiş olduğum doğal çileği yıkamadan yiyorum." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazipaşa'da 25 Bin Ton Çilek Rekoltesi Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement