Gazipaşa'dan 6 Öğrenci Pts'de Tam Puan Aldı - Son Dakika
Yerel

Gazipaşa'dan 6 Öğrenci Pts'de Tam Puan Aldı

Gazipaşa\'dan 6 Öğrenci Pts\'de Tam Puan Aldı

Antalya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İl Başarı Arttırma Projesi (İLBAP) çerçevesinde yapılan Performans Takip Sınavı’da (PTS) Gazipaşa ilçesi önemli bir başarı gösterdi.

24.05.2016 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İl Başarı Arttırma Projesi (İLBAP) çerçevesinde yapılan Performans Takip Sınavı'da (PTS) Gazipaşa ilçesi önemli bir başarı gösterdi.

Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, sınav sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı. Aktaş, Antalya genelinde İLBAP çerçevesinde yapılan PTS'de Gazipaşa'dan 6 öğrencinin tüm sorulara doğru cevap verdiğini söyledi. Gazipaşa'nın eğitimde başarısının bir tesadüf olmadığını belirten Aktaş, soruların tamamına doğru cevap veren öğrencileri açıkladı. Aktaş; 5 Mayıs 2016 tarihinde yapılan PTS'de Cumhuriyet Ortaokulu'ndan 8. sınıf öğrencimiz Sena Kadakal, soruların hepsini doğru cevaplayarak 700 tam puan aldı. Yine 12 Mayıs 2016 tarihinde yapılan PTS'de, Atatürk Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Alperen Tural, Cumhuriyet Ortaokulu'ndan 7. sınıf öğrencisi Berk Karakoca ve Cumhuriyet Ortaokulu'ndan Eren Avcu isimli öğrencimiz 700 tam puan alarak Antalya birincisi olmuşlardır. 12 Mayıs 2016 tarihinde yapılan PTS'de 6. sınıflarda Cumhuriyet Ortaokulu'ndan İsa Şimşek ve Fadime Tuncer Ortaokulu'ndan Zübeyir Talha Demir isimli öğrencilerimiz de 700 tam puan alarak Antalya birincisi olmuşlardır" dedi.

Geçen yıla oranla Gazipaşa'da daha çok öğrencinin tam puan aldığını belirten Aktaş, "Geçtiğimiz sene yapılan sınavlarda bu kadar tam puan alan öğrencimiz yoktu. Bu da başarılı bir ilçe olduğumuzu ve yine Antalya birincisi olacağımızı gösteriyor. Antalya'da ilçemizin yeri henüz açıklanmadı. Sınavlara itirazlar olduğu söyleniliyor, bunlar değerlendirildikten sonra ilçe puanları açıklanacak. PTS'deki bu başarılarından dolayı birinci olan ve diğer öğrencilerimizi kutluyor, başarılarından dolayı öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazipaşa'dan 6 Öğrenci Pts'de Tam Puan Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement