Gazipaşa Havalimanı'nda Trafik Artıyor - Son Dakika
Güncel

Gazipaşa Havalimanı'nda Trafik Artıyor

(Anadolu Ajansı - Ekip) Antalya (AA) - Jet Time Havayolları Gazipaşa Havalimanı'na ilk uçuşunu yaptı ve Danimarka'dan 148 yolcu getirdi.

27.05.2013 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(Anadolu Ajansı - Ekip) Antalya (AA) - Jet Time Havayolları Gazipaşa Havalimanı'na ilk uçuşunu yaptı ve Danimarka'dan 148 yolcu getirdi.

Jet Time Havayolları'nın Danimarka'nın başkenti Kopenhag'dan B737-300 tipi uçakla gerçekleşen ilk seferi için Gazipaşa Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlendi.

Yolcular için özel gösteri, çiçekler ve armağanların hazırlanlandığı törene, TAV Gazipaşa Havalimanı yetkilileri ile birlikte TUI/Tantur yetkilileri katıldı.

TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, Alanya ve bölgesi için önem taşıyan Gazipaşa Havalimanının hak ettiği yere gelmesi için gerçekleştirilen çalışmaların olumlu sonuçlarını görmeye başaladıklarını söyledi.

Havalimanının bölge için önemine değinen Aşıklı, "Bölgemiz için önemli bir turizm potansiyeli oluşturan İskandinav ülkelerinden misafirlerimizi Gazipaşa'ya taşımaya başlayan Jet Time'in ilk seferini karşılamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Gazipaşa, Alanya ve bölgemizin turizmine hizmet sunmak üzere var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Jet Time'ın, Gazipaşa'ya haftada iki kez sefer düzenleyeceğini dile getiren Aşıklı, sezon içinde sefer sayısının haftada 10'a kadar çıkacağını kaydetti.

Jet Time'ın, Small Planet Havayolları, Pegasus, SAS, Corendon Havayolları, Transavia ve Tailwind Havayolları'ndan sonra bölgeye sefer düzenleyen yedinci havayolu şirketi olduğunu dile getiren Aşıklı, "Gazipaşa Havalimanı'na bugüne kadar B737-300, B737-400, B737-700, B737-800 ve A320 tipi uçaklar iniş-kalkış gerçekleştirdi. Son olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, SAS Havayolları'nın Gazipaşa'ya A320 ve A319 tipi uçaklarla sefer düzenleme izni aldığını açıkladı" diye konuştu.

Gazipaşa Havalimanı'ndan Danimarka'nın Kopenhag, Billund ve Aalborg, Hollanda'nın Amsterdam ve Eindhoven, Norveç'in Oslo, İsveç'in Stockholm ve Goteborg, Belçika'nın Brüksel, Polonya'nın Varşova, Çek Cumhuriyeti'nin Pardubice ve Litvanya'nın Vilinus olmak üzere 8 ülkede 12 noktaya doğrudan uçuşlar gerçekleştirildiğini aktaran Aşıklı, Pegasus'un her gün gerçekleştirdiği İstanbul bağlantılı uçuşlarla da yolcular yurtiçinde 17, yurtdışında da 32 noktaya erişebildiğini bildirdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazipaşa Havalimanı'nda Trafik Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement