Gazipaşa Havalimanı'nda Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Gazipaşa Havalimanı'nda Yangın Tatbikatı

Gazipaşa Havalimanı'nda olası bir uçak kazası ve yangın olayına karşı tatbikat yapıldı.

25.06.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazipaşa Havalimanı'nda yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Piste gövde üzeri iniş yapan bir uçağın söndürülmesi senaryosuyla düzenlenen tatbikatı, TAV Gazipaşa Havalimanı İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı yönetti.

Kulenin alarmıyla havalimanına ait itfaiye ve sağlık ekipleri, kısa sürede alana ulaştı. Söndürme çalışmaları devam ederken, havalimanı polisi ve güvenlik görevlileri, pistin çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu. Yangının kontrol altına alınmasının ardından yaralanan yolcular uçaktan çıkarıldı ve olay yerinde bekleyen ambulanslara aktarıldı.

Tatbikatı izleyen Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki Amiri Muhittin Pamuk, Gazipaşa Havalimanı'nın her türlü olağanüstü duruma hazır olduğunu bildirdi. Pamuk, "Gazipaşa Belediyesi İtfaiyesi ve diğer birimler de bu tatbikata iştirak ettiler. Koordinasyonu sağlamak adına da bizim için güzel bir uygulama oldu" dedi.

Kaymakam Pamuk, tatbikatta görev alan ekibi kutladı.

TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, yıl içinde ateşli ve ateşsiz tatbikatların sürekli yapıldığını, itfaiye personelinin 12 ay boyunca eğitimden geçtiğini söyledi.

Olası kazalarda zamanlamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Aşıklı, bu tür olaylarda insanların zamanla yarışmaları gerektiğini ifade etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazipaşa Havalimanı'nda Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement