Gazisomanpaşa Belediyesi'nden İTÜ'ye Otobüs Hibesi - Son Dakika
Güncel

Gazisomanpaşa Belediyesi'nden İTÜ'ye Otobüs Hibesi

Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne (İTÜ) düzenlenen imza töreniyle otobüs hibe etti.

29.06.2015 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi'ne (İTÜ) düzenlenen imza töreniyle otobüs hibe etti. Kendisinin de İTÜ mezunu olduğunu belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, üniversite ile ilişkilerin devam edeceğini belirtti.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Kampüsü'nde bulunan rektörlük binasında İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ile birlikte düzenlenen imza töreniyle üniversiteye otobüs hibe etti.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, imza töreninde yaptığı konuşmada, rektörün talebini karşılamanın büyük bir zevk olduğunu söyledi. Kendisi de eski bir İTÜ öğrencisi olan Başkan Usta, "Hem İTÜ'lü olmak hem de hocamızın bu hassasiyetlerine yardımcı olmak kuşkusuz bizim en önemli sorumluluklarından bir tanesi. İTÜ ilk Ayazağa Kampüsü'ne geldiğinde o zamanki imkansızlıkları çok iyi biliyorum. Bu bakımdan hocamızın bu ve benzeri önerilerine her zaman destek olmak durumunda olduğumuzu ifade edebilirim" dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ise teşekkür ettiklerini dile getirerek otobüsün öğrencilere ve üniversite personeline hizmet edeceğini belirtti.

Karaca, "Özellikle yakın mekanlara gitmekte sıkıntı yaşıyorduk. Öğrencilerin stajları veya arazi deneyimleri için öğrencilerimizi taşımada kullanacağız. Başkanıma o açıdan aracı olduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Şükranlarımı belirtiyorum. Kendisi zaten bir İTÜ'lü. Her zaman İTÜ'nün yanındaydı. Her zaman İTÜ'nün yanında olduğunun ufak bir göstergesi diyebiliriz" şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE İLE İLİŞKİLER DEVAM EDECEK

Rektör Karaca ve Başkan Usta ilişkilerinin ve işbirliklerinin devam edeceğini dile getirdi.

Rektör Karaca, "Proje geliştiriyoruz kendisiyle. Kentsel dönüşümden mimari projelere kadar. Hatta konservatuarımız ile "Herkes İçin Sanat" diye bir proje başlattık. İlk olarak Gaziosmanpaşa Belediyesi'ndeki ilgililerle başlattık, gençlerimizi burada ağırladık. 400'e yakın ortaokul öğrencisini burada ağırladık. Yerel ve bölgesel sazlarımızı tanıttık. Başkanımız gerçekten ciddi işler yapıyor. İnsana dokunan işler yapıyor. Kendisine müteşekkiriz" ifadelerini kullandı.

Başkan Usta ise "Gaziosmanpaşa ilçemizde sanatsal anlamda çok fazla etkinlik yapabileceğimiz imkanlar yok. Üniversitemiz bu imkanlarını bize açtığı için teşekkür ediyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazisomanpaşa Belediyesi'nden İTÜ'ye Otobüs Hibesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement