Gazlıgöl'ün Termal Suyunda "Doktor Balıklar"La Şifa Arıyorlar - Son Dakika
Yerel

Gazlıgöl'ün Termal Suyunda "Doktor Balıklar"La Şifa Arıyorlar

Gazlıgöl\'ün Termal Suyunda "Doktor Balıklar"La Şifa Arıyorlar

Türkiye'de "termal turizmin başkenti" olarak kabul edilen Afyonkarahisar'daki Gazlıgöl beldesinde bir tatil köyünde, Sivas'ın meşhur doktor balıkları ile hizmet verilmeye başlandı Tatil köyünün SPA müdürü Beydeş: "Mantar, egzama, sedef gibi rahatsızlıkları olan çok sayıda misafirimiz, otelimizde kalıyor. Bu tür hastalıkları da tedavi edecek doktor balıkları otelimize getirmeye karar verdik. Çok ciddi ilgi var"

21.09.2013 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA GÜNGÖR - Şifalı termal sulara sahip İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl beldesindeki bir tesiste başlatılan uygulama kapsamında kaplıca küründen yararlanan vatandaşlara çeşitli yöntemlerin yanı sıra Sivas'ın ünlü "doktor balıkları" ile hizmet veriliyor. Balıklar özellikle mantar, egzama, sedef gibi rahatsızlıklarına şifa arayanlar tarafından tercih ediliyor.

Başta romatizmal hastalıklar olmak üzere kronik bel ağrısı, eklem ile yumuşak doku rahatsızlıkları gibi birçok sağlık sorununun tedavisinde etkin role sahip Afyonkarahisar'a termal turizm kapsamında gelen yerli ve yabancı turistler, Sivas'ın Kangal ilçesinden özel olarak getirilen Garra Rufa cinsi balıklardan da yararlanabiliyor.

Gazlıgöl beldesindeki bir termal tatil köyünde hazırlanan küvetlere konulan balıklar, akupunktur noktalarını uyararak vücutta pozitif etki oluşturuyor.

Balıkların, yeni hücre oluşumu ile kan dolaşımını hızlandırdığı, daha sağlıklı bir cilde kavuşturduğu, çeşitli cilt hastalıklarında yararlı olduğu, zihin, beden yorgunluğu ve toksinlerden arındırdığı, uzun vadede cildin doğal ve kalıcı bir şekilde yumuşamasına iyi geldiği biliniyor.

"Bu balıkları, 'mucize balıklar' olarak adlandırıyoruz"

Tatil köyünün SPA müdürü Hüma Beydeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SPA Merkezi'nin, 7 bin 552 metrekare alanda kadınlar ile erkekler için ayrılan bölümlerden oluştuğunu söyledi.

Merkezde termal havuzlar, mağara havuzu, saunalar, macera duşları ve Türk hamamları gibi çok sayıda bölüm bulunduğunu belirten Beydeş, şöyle konuştu:

"Mantar, egzama, sedef gibi rahatsızlıkları olan çok sayıda misafirimiz, otelimizde kalıyor. Bu tür hastalıkları da tedavi edecek doktor balıkları otelimize getirmeye karar verdik. Çok ciddi ilgi var. Rahatsızlığı olan misafirlerimiz de geliyor ancak çoğu meraktan geliyor. 5 aydır bu hizmeti veriyoruz. El ve ayaklar için özel hazırlattığımız küvetlerde başladığımız tedaviyi daha sonra büyük havuzlarda sürdüreceğiz. Balıklarımızı, Sivas'ın Kangal ilçesinden özel olarak getirttik. Bu balıkları, 'mucize balıklar' olarak adlandırıyoruz. Bu balıklar, kan dolaşımını hızlandırıyor, doğal manikür ve pedikür yapıyor. Misafirlerimizi hem termal su hem de doktor balıklar sayesinde tedavi ediyoruz."

Balıkların çok hassas olduğunu ve ses ile gürültüden etkilendiğini anlatan Beydeş, bundan dolayı kür uygulamalarını belirli zaman dilimlerinde yaptıklarını sözlerine ekledi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazlıgöl'ün Termal Suyunda 'Doktor Balıklar'La Şifa Arıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement