Elektrik Kesintilerine "Güneş Enerjili" Çözüm - Son Dakika
Güncel

Elektrik Kesintilerine "Güneş Enerjili" Çözüm

İsrail ablukası altındaki Filistin'de uzun süreli elektrik kesintilerine çözüm bulmak amacıyla güneş enerjisiyle çalışan fırın tasarlayan girişimci, ilgi çekmeyi başardı.

21.05.2015 13:36  Güncelleme: 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistinli bir girişimci, İsrail ablukası nedeniyle uzun süreli elektrik kesintilerine çözüm bulmak amacıyla güneş enerjisiyle çalışan fırın tasarladı.

'GÜNEŞ FIRINLAR' ÜRETİYOR

Elektrik kesintisi nedeniyle fırınlarını kullanamayan Halid el-Beşir, çareyi kendi deyimiyle "güneş fırınlar" üretmekte buldu. Gazze'deki bir müteahhitlik ve inşaat şirketinde çalışan ve anorganik kimya alanında yüksek lisans yapan Beşir, güneş ışınlarını çekmesi için cam kapaklı ahşap bir sandığın içini siyah teneke sacla kapladığını ve güneşi içeri yansıtması için de sandığın kenarına kapağı büyüklüğünde bir ayna sabitlediğini söyledi.

TALEP ÜZERİNE 30 ADET YAPTI

Talep üzerine toplam 30 adet "solar fırın" yaptığını ifade eden Beşir, daha önce başka ülkelerde üretilen bu fırınların, Gazze'de ilk olduğunu ifade etti.

İşte Filistinli grişimcinin o buluşu;

Elektrik Kesintilerine "Güneş Enerjili" Çözüm
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elektrik Kesintilerine 'Güneş Enerjili' Çözüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ORHAN TARSUS: ((((((( İSRAF ))))))))))))) COK ANLAMLI BENCE VİDEO elekrikli fırın ve ya odun ocaklarına ne gerek WAR !!! 0 1 Yanıtla

Advertisement