Gazze'de Filistinli Tutuklu Allan'a Destek Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Gazze'de Filistinli Tutuklu Allan'a Destek Gösterisi

Gazzeliler, İsrail hapishanesinde iki aydan bu yana açlık grevi yapan ve dün komaya girdiği açıklanan avukat Muhammed Allan'a destek yürüyüşü düzenledi.

15.08.2015 23:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazzeliler, İsrail hapishanesinde iki aydan bu yana açlık grevi yapan ve dün komaya girdiği açıklanan avukat Muhammed Allan'a destek yürüyüşü düzenledi.

İslami Cihad Hareketi'nin çağrısı üzerine yürüyüşe katılan Gazzeliler, Allan'ın hayatının kurtarılmasını ve bir an önce serbest bırakılmasını talep etti.

Yürüyüşün ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Muhammed el-Hindi, Allan'ın hayatından İsrail hükümetinin sorumlu olduğunu belirtti.

"Filistinlileri savunan ve idari tutuklamaya karşı çıkan avukat Allan'a destek olmak için buradayız" diyen Hindi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allan, idari tutuklamaya karşı mücadelenin simgesi oldu. Uluslararası insan hakları ve hukuk örgütlerinden İsrail hapishanesindeki esirin hayatının kurtarılması için acil müdahale talep ediyoruz."

Hindi, Allan'ın başlattığı mücadeleden zaferle çıkacağını ifade etti.

İsrail'deki bir hapishanede yaklaşık iki aydır açlık grevi yapan ve dün komaya girerek solunum cihazına bağlandığı açıklanan Allan'a destek için bir süredir Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde destek gösterileri düzenleniyor.

Nablus kentinde yaşayan avukat Muhammed Allan (30), 16 Kasım 2014'te tutuklanmış, geçen temmuzda, İsrail makamlarının, zanlıları herhangi bir suçlama olmaksızın ve mahkemeye çıkarmadan cezaevinde tutmasına imkan veren "idari tutuklama" uygulamasını protesto amacıyla açlık grevine başladığını duyurmuştu.

İsrail parlamentosu Knesset, 30 Temmuz'da Filistinli tutuklu ve mahkumların "zorla beslenmesine" imkan tanıyan yasa tasarısını onaylamıştı.

Zorla besleme yasasının, yaklaşık iki aydan bu yana açlık grevinde bulunan Allan için uygulanması gündemde. Filistinliler ve uluslararası insan hakları örgütleri ise buna karşı çıkıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'de Filistinli Tutuklu Allan'a Destek Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement