Gazze'de İnsani Yardım Amaçlı 72 Saatlik Ateşkes - Son Dakika
Güncel

Gazze'de İnsani Yardım Amaçlı 72 Saatlik Ateşkes

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond: "Şimdi çabalarımızı iki katına çıkarmalı, çalındık kapı bırakmamalıyız"

01.08.2014 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Gazze'de insani yardım amaçlı 72 saatlik ateşkesin kalıcı ve sağlam olduğundan emin olmak için şimdi çabaların iki katına çıkarılması gerektiğini söyledi.

Hammond, Gazze'deki ateşkes kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "Gördüğümüz şiddetin duraklatılması için ateşkeste karara varıldığı haberlerini memnuniyetle karşıladım" diye kaydetti.

İngiliz bakan, ateşkesi "başarı" olarak nitelendirerek bunun sağlanması için bölgeye yapılan ziyaretler, Paris'teki görüşmeler olsun herkesin yorulmak bilmeden çalıştığını söyledi. Hammond, "ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin çabalarını alkışlıyorum. Bu insani krize son vermek için her şeyi yapan Mısır gibi ortakların kutlanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Hammond, "Sorunların çözülmesi için önemli görüşmelerin yapılmasına yol açacak ateşkesin, kalıcı ve sağlam olduğundan emin olmak için şimdi çabalarımızı iki katına çıkarmalı, çalındık kapı bırakmamalıyız" şeklinde konuştu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry, gece yaptıkları ortak yazılı açıklamada, İsrail ile Hamas arasında 3 günlük insani ateşkes sağlanması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Hamas da İsrail ile bu sabah 08.00'de başlayan 72 saatlik "insani ateşkes" konusunda anlaşmaya varıldığını bildirmiş, Mısır, bunun üzerine  İsrail ve Filistin'e, müzakereci heyetlerini Kahire'ye göndermeleri çağrısında bulunmuştu. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'de İnsani Yardım Amaçlı 72 Saatlik Ateşkes - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement