Gazze'de Kütüphane Enkazında Savaş Sergisi - Son Dakika
Güncel

Gazze'de Kütüphane Enkazında Savaş Sergisi

Gazze Şeridi'nde İsrail'in son saldırılarından karelerin yer aldığı "Dönemin Tanığı" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

23.02.2015 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze Şeridi'nde İsrail'in son saldırılarından karelerin yer aldığı "Dönemin Tanığı" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda kullanılmaz hale gelen Milli Kütüphane'nin enkazında Kadın İşleri Merkezi ve Filistin Kültür Bakanlığı'nın işbirliğiyle açılan Dönemin Tanığı sergisinde İsrail'in son saldırısına çekilen fotoğraflar yer aldı.

Kadın İşleri Merkezi adına serginin açılışında konuşan Emani Siyam, serginin binlerce kadın ve erkeğin şehit olduğu İsrail'in son saldırısının başlangıcından 7 ay sonra dünyaya bu ülkenin işlediği suçları hatırlatmak için düzenlendiğini söyledi.

Siyam, "Bu sergi, İsrail'in 51 gün süren kara, deniz ve hava saldırıları süresince işlenen suçları hatırlatmak için 1 ay boyunca sürecek" dedi.

Emani Siyam, serginin Gazze'nin kültürel sembollerinden olması gereken Milli Kütüphanenin enkazında yapılmasının Filistin halkının topraklarından ayrılmadığı ve topraklarına bağlı olduğu mesajını verdiğini kaydetti.

İsrail'in 7 Temmuz 2014'te Gazze'ye başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmış ve yaklaşık 92 bin bina yıkılmış veya zarar görmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'de Kütüphane Enkazında Savaş Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement