Gazze'de Sağlık Çalışanlarından 1 Günlüm Grev - Son Dakika
Güncel

Gazze'de Sağlık Çalışanlarından 1 Günlüm Grev

Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri: "Uzlaşı hükümeti Gazze'yi boğuyor.

04.01.2015 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze'de sağlık çalışanları, Filistin Uzlaşı Hükümeti tarafından maaşlarının ödenmemesi nedeniyle greve gitti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maaşlarının ödenmemesi sebebiyle sağlık çalışanlarının bir günlük greve gittiği belirtti.

Hastanelerde ameliyatlar dahil sağlık hizmeti bekleyen kişilerin söz konusu olay karşısında zor durumda kaldığını aktaran Kudra, "Gazze'deki hastanelerde çalışan sağlık ekipleri bugün 7 aydır maaşlarının ödenmemesi üzerine greve gitti. Uzlaşı hükümeti bir an önce bu krizi çözüme kavuşturmalı" dedi.

Uzlaşı hükümetine "ihmal" suçlaması

Öte yandan Hamas, Filistin uzlaşı hükümetini, Gazze'deki insani krizi görmezden gelmekle suçladı.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Uzlaşı hükümeti Gazze'yi boğuyor. Memurlara yönelik izlediği ayrımcı politikayla bölgedeki insani krizi görmezden geliyor" denildi.

Hükümetin sorumluluktan kaçtığı savunulan açıklamada, "Başbakan Rami Hamdallah'ı sorumluluktan kaçmamaya ve görevini devralmaya, Mahmud Abbas'ın uyguladığı "boğma politikasının" bir araç olarak kullanılmamasına çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Hamas ve Fetih hareketleri arasında 23 Nisan'da varılan milli mutabakat sonucu 2 Haziran'da kurulan uzlaşı hükümetinin ödeme yapmaması nedeniyle Gazze'de eski hükümete bağlı görev yapan yaklaşık 45 bin işçi ve memur, mayıs ayından beri maaşlarını düzenli alamıyor. En son 29 Ekim'de yaklaşık 24 bin memura bin ikiyüzer dolar ödeme yapılmıştı.

Maaşların gecikmesini sık sık yaptıkları gösteriler ve grevlerle protesto eden ambargo altındaki Gazze'de yaşayan Filistinliler, ödemelerin düzenli yapılmasını ve en kısa zamanda uzlaşı hükümetinin bölgedeki sorumluluğu üstlenmesini talep ediyor. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'de Sağlık Çalışanlarından 1 Günlüm Grev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement