Gazze'de Sağlık Sıkıntısı - Son Dakika
Güncel

Gazze'de Sağlık Sıkıntısı

İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde anestezi kadrosundaki yetersizlik sebebiyle birçok ameliyatın ileri tarihlere ertelendiği bildirildi.

05.11.2015 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde anestezi kadrosundaki yetersizlik sebebiyle birçok ameliyatın ileri tarihlere ertelendiği bildirildi.

Gazze'deki Hastaneler Genel Müdürü Abdullatif el- Hac, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'de emekliye ayrılan doktorlar ve anestezi teknikerlerinin yerine yenilerinin atanamadığını belirterek, " Sağlık Bakanlığı, Filistinli gruplar arasındaki siyasi sorunlara ilişkin bölünme sebebiyle yeni doktor ataması yapamıyor" dedi.

Bölgedeki hastanelerin tamamında görev yapan doktor, anestezi teknikeri toplam kadronun 70 ila 80 kişilik olması gerektiğini ifade eden Hac, bu kadroda 30 kişilik açık olduğunu söyledi.

Hastanelerinde ameliyathaneler ve cerrahların bulunmasına rağmen anestezi doktorlarının olmayışının ameliyatların ertelenmesine sebep olduğunu dile getiren Hac, ameliyat bekleyen yüzlerce hasta arasında bazılarının randevusunun 3 yıl sonraya ertelendiğini vurguladı.

Hac, Filistin uzlaşı hükümeti bakanlıklarının Gazze'deki sorumluluklarını yerine getirmemesi nedeniyle imkanlarının kısıtlı olduğunu ve emekli olanların yerine yeni doktor ataması yapamadıklarını belirtti.

Göbek fıtığı ameliyatı için sıra bekleyen 72 yaşındaki Nasr İbrahim, "Doktorum, imkansızlıklar dolayısıyla sıra listesi oluşturduklarını ve bu sıraya göre ancak bir yıl sonra beni ameliyata alabileceklerini söyledi. Ağrı ve acılarıma rağmen Gazze'nin dışında bir yerde ameliyat olma imkanına sahip olmadığım için beklemekten başka çarem yok" diye konuştu.

Burun eti ameliyatı olması gereken Mutez Mesud, nefes almakta zorlandığını ve bir yıldan beri ameliyat olmak için randevu beklediğini aktararak, "Aslında bu operasyon için yaklaşık 400 dolara ihtiyaç var ancak imkansızlıklardan dolayı tedavi olamıyorum" şeklinde konuştu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Gazze Şeridi'nde halka sağlık hizmeti veren 12 devlet hastanesi bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'de Sağlık Sıkıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement