Gazze'de Yavru Aslanlara Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Gazze'de Yavru Aslanlara Yoğun İlgi

Gazze\'de Yavru Aslanlara Yoğun İlgi

Mısır sınırındaki tünellerden geçirilerek Gazze'ye getirilen aslanların yeni doğan 2 yavrusu, Gazze halkı tarafından büyük sevinçle karşılandı.

20.11.2013 18:05  Güncelleme: 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır sınırındaki tünellerden geçirilerek Gazze'ye getirilen aslanların yeni doğan 2 yavrusu, Gazze halkı tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Gazzeli yüzlerce çocuk, 4 yıl önce tünellerden geçirilerek Gazze'ye getirilen aslanların yavrularını görmek için hayvanat bahçesine akın etti.

AA muhabirine konuşan Hayvanat Bahçesi Müdürü Muhammed Şaban, Gazze halkının "Siccil Taşı" olarak adlandırdığı savaşının yıldönümünde doğan yavrulara "Fecr" ve "Siccil" adını verdiklerini söyledi. Yavru aslanların sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Şaban, hayvan haklarıyla ilgilenen uluslararası kuruluşlara, aslanlara daha iyi bakım yapılabilmesi için yardım çağrısında bulundu.

Şaban, "Fecr" ve "Siccil"in Gazze'de doğan ilk aslanlar olduğunu da sözlerine ekledi.

İsrail ordusunun 14 Kasım 2012'de Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları liderlerinden Ahmed el-Caberi'yi hedef alan saldırısıyla başlayan ve 8 gün süren "Bulut Sütunu" operasyonuna karşı verilen mücadele, Hamas tarafından, Kur'an'daki bir ayete atıfla "Siccil Taşı" olarak isimlendirilmişti. Gazze'deki Filistinli gruplar tarafından İsrail'e fırlatılan "Fecr-5" isimli füzeler de ilk kez Tel Aviv kentine ulaşmıştı. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'de Yavru Aslanlara Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement