Gazze'de Yermuk'a Destek Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Gazze'de Yermuk'a Destek Gösterisi

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar, son günlerde şiddetli çatışmalara sahne olan Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Filistinli mültecilerin korunması ve çatışmaların durdurulması talebiyle yürüyüş düzenledi.

09.04.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplar, son günlerde şiddetli çatışmalara sahne olan Yermuk Mülteci Kampı'ndaki Filistinli mültecilerin korunması ve çatışmaların durdurulması talebiyle yürüyüş düzenledi.

Hamas, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi ile Filistin Halk Partisi temsilcilerinin katıldığı yürüyüşte, Yermuk'ta sivillere yönelik saldırıların protesto edildiği pankartların yanı sıra Birleşmiş Milletler ve uluslararası insan hakları örgütlerini harekete geçmeye çağran dövizler taşındı.

Söz konusu gruplar adına konuşma yapan Filistin Halk Partisi Siyasi Büro Üyesi Velid el-Avad, BM ve uluslararası toplumun, kamptaki mültecilerin korunması için derhal duruma müdahale etmesi gerektiğini belirterek, "Kampta yaşananlar, halkımızı hedef alan bir katliam ve insanlık suçudur. Filistinlilerin kanı kırmızı çizgimizdir. Tarih buna tanıklık edecek ve unutmayacaktır" ifadelerini kullandı

Filistinli grupların hiçbir zaman herhangi bir ülkenin içişlerine karışma niyeti taşımadığını vurgulayan Avad, Yermuk kampındaki silahlı grupların da bir an önce kampı terk etmeleri gerektiğini söyledi.

Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve 3 yıldır rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampı'nda geçen hafta terör örgütü DAEŞ ile Eknaf Beytu'l-Makdis güçleri arasında çatışma çıkmıştı. Yerel kaynaklar, DAEŞ'in kampın geniş bir bölümünü ele geçirdiğini bildirmişti.

Suriye'deki en büyük Filistin mülteci kampı Yermuk'ta, ülkedeki iç savaş öncesi 950 bin kişi bulunurken, bu rakamın 18 bine düştüğü bildiriliyor. Rejim güçlerinin ablukası altında bulunan kampa, uzun zamandır elektrik ve su verilemiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'de Yermuk'a Destek Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement