Gazze'deki Yakıt Sıkıntısı - Son Dakika
Güncel

Gazze'deki Yakıt Sıkıntısı

Gazze'de yaşanan yakıt sıkıntısı nedeniyle bölgedeki en donanımlı hastanelerin, çalışmalarını durdurma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

24.08.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze'de yaşanan yakıt sıkıntısı nedeniyle bölgedeki en donanımlı hastanelerin, çalışmalarını durdurma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sağlık sektöründe gerçek bir "felaketle" karşı karşıya olunduğu belirtilerek, "Gazze'nin en büyük hastanelerinden eş-Şifa'nın stoklarındaki yakıt, önümüzdeki birkaç saat içinde tükenebilir. Ayrıca Kemal Advan, Rantisi ve Gazze Avrupa hastaneleri de maruz kaldıkları yakıt sıkıntısı nedeniyle çalışmalarını durdurma tehlikesiyle karşı karşıya" denildi.

Sağlık söktüründe çöküşe neden olabilecek felakete dikkat çekilen açıklamada, söz konusu krizin sorumluluğunun ulusal uzlaşı hükümetine ait olduğu kaydedildi.

Bakanlık daha önce yaptığı açıklamada, Gazze bölgesindeki hastanelerde, kronik rahatsızlıklar, psikolojik tedavilerde kullanılan ilaçlar ile genetik hastalıklara yakalanmış çocukların beslenmesinde kullanılan malzemeler başta olmak üzere ilaç sıkıntısı yaşandığını ifade etmişti. Eczacılar Yönetimi'nin hazırladığı son raporda bölgedeki ilaç sıkınsının yüzde 28'e ulaştığı kaydedilmişti.

Gazze Sağlık Bakanlığı, uzlaşı hükümetinin sağlık kurumlarının giderlerini gerektiği gibi karşılamadığını ifade edereken, geçen nisan ayında kurulan uzlaşı hükümeti ise bölgedeki hükümetin varlığı nedeniyle görevini yerine getiremediğini belirtiyor. Uzlaşı hükümetine bağlı Sağlık Bakanlığı, geçen hafta yaptığı açıklamada, sağlık sektöründe gerekli ekipman ve ilaçların sevkiyatının Batı Şeria'daki Nablus kentinden Gazze'ye yapılacağını belirtmişti.

Hamas ile Fetih arasında 7 yıl aradan sonra 23 Nisan 2014'te varılan milli mutabakat çerçevesinde 2 Haziran 2014'te Rami el-Hamdallah başkanlığında kurulan "uzlaşı hükümeti"nin üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen Filistin uzlaşısı önündeki pürüzler ve karşılıklı suçlamalar devam ediyor. Son olarak uzlaşı hükümetinde 5 bakanın değişimiyle gerçekleştirilen kabine revizyonu, Hamas tarafından tepkiyle karşılanmış ve milli mutabakata yönelik bir "darbe" olarak nitelendirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'deki Yakıt Sıkıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement