Gazze'den İsrail'e Geçen Filistinler - Son Dakika
Güncel

Gazze'den İsrail'e Geçen Filistinler

Bu yıl içinde yaklaşık 200 Filistinlinin Gazze Şeridi'nden İsrail'e sızdığı bildirildi.

04.10.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl içinde yaklaşık 200 Filistinlinin Gazze Şeridi'nden İsrail'e sızdığı bildirildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esirler Heyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, "2015 yılı başından bu yana Gazze Şeridi'nden İsrail'e sızan yaklaşık 200 kişiden çoğunun İsrail tarafından gözaltına alındığı" belirtildi.

Özellikle gençler arasında hızla artan bu durumun endişe verici boyutlara ulaştığına işaret edilen açıklamada,  söz konusu Filistinlilerin çoğunun maddi imkansızlık veya güvenlik nedeniyle İsrail'e geçmeye çalıştığı, herhangi bir direniş grubu ile ilgilerinin olmadığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Gazze Şeridi'ndeki yetkililere "Filistinli gençleri sınırı geçmeye iten sebepleri ortadan kaldırmaları" çağrısında bulunuldu.

İsrail son olarak geçen salı günü Gazze'den, sınırdaki yerleşim birimlerinin olduğu bölgeye sızan 3 Filistinlinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Abluka altında tuttuğu Gazze sınırı boyunca 300 metrelik alanı "tampon bölge" kabul eden İsrail, bu alana giren Filistinlilere doğrudan ateş açıyor ya da gözaltına aldıktan sonra mahkemeye çıkarıyor.

Zaman zaman sınıra yaklaşanlara ateş açarak, ölmelerine ya da yaralanmalarına yol açan İsrail askerleri, genellikle iş aramak için İsrail tarafına geçmeye çalışan Filistinlileri "topraklarına sızmaya çalıştığı" iddiasıyla gözaltına alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'den İsrail'e Geçen Filistinler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement