Gazze'den Madaya'ya Destek Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Gazze'den Madaya'ya Destek Gösterisi

Gazze'deki Suriyeliler, Beşşar Esed rejimi tarafından kuşatma altında bulunan Madaya'daki duruma dikkat çekmek için gösteri düzenlendi.

12.01.2016 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze'deki Suriyeliler, Beşşar Esed rejimi tarafından kuşatma altında bulunan Madaya'daki duruma dikkat çekmek için gösteri düzenlendi.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi merkezi önünde toplanan Suriyeliler, Madaya'daki kuşatmanın bir an önce kaldırılması çağrısında bulundu. Göstericiler, "Suriye'de çocuklar yavaş yavaş ölüyor", "Neredesiniz ey insan hakları kurumları" yazılı dövizler taşıdı.

Gösteriye katılan Meysun Ebu Amir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Madaya açlık nedeniyle ölüyor. Biz bu gösteriyle dünyaya Madaya için harekete geçmeleri mesajı vermek istiyoruz" dedi.

Madaya başta olmak üzere bütün ablukaların uluslararası kanunlar ve insan haklarına göre "savaş suçu" olduğunu belirten Ebu Amir, Birleşmiş Milletler, Kızılhaç ve Arap Birliği'ne Madaya konusunda kanuni ve ahlaki sorumluluk almaya çağırdı.

Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki Madaya, 7 aydır abluka altında tutuluyor. Hizbullah'ın, Madaya beldesinin çevresine mayın döşemesi ve rejim güçlerinin müdahaleleri sebebiyle bölgeden çıkamayan halk, temel gıda maddelerine dahi ulaşamıyor. Abluka sebebiyle bölgede geçen ay 23 kişi açlıktan hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'den Madaya'ya Destek Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement