Gazze İçin Fedakar Ol" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Gazze İçin Fedakar Ol" Kampanyası

Esenler Belediyesi, İHH ve İKRA Derneği "Gazze için fedakar ol" sloganıyla 4 günlük Gazze'ye yardım kampanyası başlattı Esenler Belediye Başkanı Göksu: "Esenler'de yaklaşık 27 bin bina var. Kurban Bayramı'ndan sonra bu binaları Gazze'deki 27 bin binayla kardeş yapacağız. Bir köprü kurmak istiyoruz.

26.09.2014 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve İKRA Derneği ortaklaşa "Gazze için fedakar ol" sloganıyla 4 günlük Gazze'ye yardım kampanyası başlattı.

Esenler'de Dörtyol Meydanı'nda oluşturulan yardım kampanyası çadırına Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile İKRA Derneği Kurucu Başkanı Emin Atalay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu ve Gazze'de yaşanılan olaylarla ilgili hazırlanan filmler izletildi.

Programda konuşan İHH Genel Başkanı Yıldırım, bugünlerde tekrar Gazze ile İsrail arasında herkesi üzecek bir savaşın çıkma ihtimalinin olabileceğini çünkü Kudüs'te Müslüman gençlerin Mescidi Aksa'ya girmesine izin verilmediğini ama Yahudilerin girmesine izin verildiğini anlattı.

Doğal olarak İsrail'in bilinçli bir şekilde nabzı yükselttiğini kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

"Hamas ve Filistin Kurtuluş Örgütü arasındaki birliktelik hükümetin kurulmasına sebep oldu. Bu da İsrail'i tedirgin ediyor. İsrail halen inşaat malzemelerinin ülkeye sokulmasına izin vermiyor. Ayrıca balıkçıların belli bir mesafeye gitmesi anlaşması da vardı ama İsrail yine vurmaya başladı. İsrail yalancıdır. İsrail'in sözüne kimse inanmamalıdır. İsrail sadece güçten anlıyor o nedenle İslam ülkeleri biraraya gelerek gücünü ortaya koymalıdır. Biz de halkımızı bilinçlendirmek zorundayız. Türkiye'nin her tarafında İsrail'in bu ikiyüzlülüğü anlatılıyor. Bu konuyla ilgili İKRA Derneği ve Esenler Belediyesi'nin işbirliğiyle böyle bir program yapılıyor. Hayırlara vesile olsun."

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da Gazze'ye ambargonun devam ettiğini, kendisinin de Gazze'ye giden bir belediye başkanı olduğunu söyledi. Gazze ile Esenler Belediyesi'nin kardeş belediyeler olduğunu dile getiren Göksu, "Gazze'nin ihtiyaç duyduğu araç ve gereçlerle ilgili yardımda bulunuyoruz. Geçtiğimiz hafta Gazze Belediye Başkanı ile görüştüm. Onlar taleplerini bize iletti, biz de bu kapsamda çalışıyoruz. İHH ve İKRA Derneği ile 'Gazze için fedakar ol" kampanyasını başlattık. Söyleşilerle Gazze'den gelen hatıralarla bir duyarlılık oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

Göksu, Kurban Bayramı'ndan sonra daha büyük bir kampanya yapacaklarını ifade ederek, "Esenler'de yaklaşık 27 bin bina var. Kurban Bayramı'ndan sonra bu binaları Gazze'deki 27 bin binayla kardeş yapacağız. Bir köprü kurmak istiyoruz. Gazze'de bu binalarda yaşayanlar Esenler'e gelecekler ve ihtiyaçları karşılanacak" dedi.

İKRA Derneği Kurucu Başkanı Emin Atalay ise Gazze'nin kendileri için 20 senedir sıradan bir şehir olmaktan çıktığını ifade ederek, Gazze'nin kendileri ve ümmet için fedakarlık yaptığını söyledi.

Konuşmaların ardından programa katılanlar, İHH'nın bağış kutusuna para yardımında bulundu. Etkinlik, 29 Eylül Pazartesi gününe kadar devam edecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze İçin Fedakar Ol' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement