Gazze İçin Sahura Kadar Dua Ettiler - Son Dakika
Güncel

Gazze İçin Sahura Kadar Dua Ettiler

Gazze İçin Sahura Kadar Dua Ettiler

Aksaray’da İsrail'in Gazze'deki vahşetine karşı Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Teravih Namazı sonrası "Bütün Meydanlar Gazze’dir" programı düzenlendi.

24.07.2014 07:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'da İsrail'in Gazze'deki vahşetine karşı Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Teravih Namazı sonrası "Bütün Meydanlar Gazze'dir" programı düzenlendi. Ulu Cami avlusunda gerçekleştirilen programa çok sayıda vatandaş katıldı. Sinevizyon gösterisi ile Gazze'de yaşanan vahşet fotoğraflarla vatandaşlara aktarıldı. Kuranı Kerim okunması ile başlayan program ilahiler ile devam ederken, ellerinde Filistin bayrağı alan çocuklar sahnede bayraklarla Gazze'ye destek verdi. Duaların edildiği programda bir konuşma yapan AGD Başkanı Sait Çelebi, Her gün yüzlerce Müslüman'ın şehit edildiği Gazze'deki şehitlerimizi anıyoruz. Türkiye genelinde 'Bütün Meydanlar Gazze'dir' anlayışı içerisinde bugün Ulu Cami Meydanını Gazze Meydanı olarak ilan ettik. Teravih Namazlarımızı kıldık. Tespih Namazından sonra Gazze'ye dua programımızı başlatıyoruz. Çünkü biz de Müslümanız. Efendimiz buyuruyor ki, 'Bir Müslümanın bir azası hastalansa, acı duysa onu bütün azaları hisseder. Bizde Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, onlarla beraber olduğumuzu, acılarını beraber paylaştığımızı ifade etmek adına bu programı yapıyoruz. Bizlerde o Filistinli kardeşlerimizin, Müslüman kardeşlerimizin çekmiş olduğu acıları, ızdırapları hissetmek ve onlarla beraber olmak, duruşumuzu belli etmek adına bu programı yapıyoruz" dedi.

Vatandaş Sinan Koç ise, Filistinli kardeşlerimiz kan ağlarken biz burada sofralarımızda bir zeytini yerken bile içimiz kan ağlıyor. İnşallah Allah'ım yardımcıları olsun. Onlar için bir nebzede olsa kısa bir yürüyüş için geldik. Sonuna kadar Gazze'nin, kardeşlerimizin yanındayız" diyerek Gazze'de ki vatandaşların yanında olduklarını söyledi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazze İçin Sahura Kadar Dua Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement