Manavgat'ta Gazze İçin Salçalı Molozlu Eylem - Son Dakika
Güncel

Manavgat'ta Gazze İçin Salçalı Molozlu Eylem

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, başlarından aşağı moloz ve salça suyu dökerek, Gazze'deki katliamlara dikkati çekti.

26.08.2014 21:00  Güncelleme: 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, başlarından aşağı moloz ve salça suyu dökerek, Gazze'deki katliamlara dikkati çekti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan AGD üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına dikkati çekmek için protesto eylemi yaptı.

Grup adına konuşan AGD Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, İsrail'i kısa vadede durdurmanın yolunun, başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin uygulayacağı yaptırımlardan geçtiğini söyledi.

İslam coğrafyasının kan ve gözyaşı içinde olduğunu belirten Gayretli, şöyle konuştu:

"Katil Çin, Doğu Türkistan'da her gün Müslüman kanı akıtmaya devam ediyor. Irak ve Suriye'de tamamen ABD ve İsrail tarafından yönetilen bir takım örgütlerin vahşeti sürüyor. Türkmen kardeşlerimiz başta olmak üzere bölgedeki tüm gruplar bu örgütlerin tehdidi altında yaşam mücadelesi veriyor. Pakistan'da, Afganistan'da, Yemen'de ABD'nin insansız hava araçları marifetiyle işlediği cinayetler son bulmuş değildir. Arakan'dan Libya'ya, Sri Lanka'ya Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda sistematik bir şekilde terör olayları sürmektedir."

İsrail'in şiddetini artırarak sürdürdüğünü vurgulayan Gayretli, saldırılarda şehit olan Müslümanların sayısının 2 bin geçtiğini, yaralıların sayısının ise 10 bin civarında olduğunu kaydetti. İsrail ve uluslararası kuruluşlardan insanlığa dair bir duyarlılık beklemediklerini de belirten Gayretli, "Tek çare İslam Birliği ve İslam ülkelerinin alacağı yaptırımlardan geçmektedir" dedi.

Tüm dünyada ve Türkiye'de ALS hastalığı için yapılan bireysel eylemleri desteklediklerini, ancak tüm dünyanın dikkatini Gazze'ye çekmek istediklerini anlatan Gayretli, "Bizler de başta ülkemiz ve tüm İslam ülkelerinin liderlerine meydan okuyor, Gazze'de enkaz altında kalan çocuklara ses vermelerini, ellerini ve başlarını Gazze'deki moloz ve enkaz yığınları altına koymalarını istiyoruz" diye konuştu.

Grup üyeleri, basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri içi moloz ve salça suyu dolu kovaları başlarından aşağıya döktü.

Eyleme Saadet Partisi Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Maslak da destek verdi.

-Manavgat

Manavgat\'ta Gazze İçin Salçalı Molozlu Eylem
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manavgat'ta Gazze İçin Salçalı Molozlu Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement