Gazze İçin Seferberlik Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Gazze İçin Seferberlik Çağrısı

Gazze İçin Seferberlik Çağrısı

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir: "Özellikle İslam dünyasının vicdanını ve onurunu temsil eden Gazze için tüm İslam dünyasını seferberliğe çağırıyoruz" "Gelecek bayramların bayram gibi yaşanması için tüm Müslümanları 14 Ağustos Dünya Rabia Günü'nde darbelere, zorba rejimlere, işgallere,

28.07.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, "Özellikle İslam dünyasının vicdanını ve onurunu temsil eden Gazze için tüm İslam dünyasını seferberliğe çağırıyoruz" dedi.

İşbilir, yaptığı yazılı açıklamada ramazan ayının İslam dünyası için acı ve hüzünle geçtiğini anımsatarak, son bir ay içinde sadece Suriye ve Filistin'de binlerce masum insanın "şehit" olduğunu kaydetti.

Müslümanların maruz kaldıkları ve karşı karşıya oldukları meydan okumaların bu ramazan ayında da tüm şiddetiyle devam ettiğine işaret eden İşbilir, "Bununla birlikte başta Türkiye olmak üzere, dünyanın birçok yerinde Müslüman toplumlar yeni bir direniş ve diriliş kültürü geliştirmeye başladı. Meşruiyet, adalet, insan hakları, iyi yönetişim ve barış inşası adına uluslararası sistemin adalet üretmeyen yapısı, batılı ülkelerin çifte standartları ve bilhassa İslam ülkelerindeki sistemler artık daha fazla sorgulanmaya başlandı. İslam dünyası geçmişe oranla ortak değerlerinin daha çok farkına varmaya başladı" ifadelerini kullandı.

İşbilir, bu uyanışın yaşandığı Tunus, Yemen, Libya, Mısır, Suriye gibi ülkelerde başlayan halk hareketleri statüko taraftarlarınca ve eski rejim mensuplarınca boğulmaya çalışılsa da meşruiyet ve adalet mücadelesinin hız kesmeden sürdüğünü belirterek, geçen yıl temmuz ayında Mısır'da gerçekleşen darbenin sadece Mısırlıların değil, tüm Müslümanların iradesine yönelik yapıldığını vurguladı.

Ardından 14 Ağustos "Rabia Katliamı" ile tahkim edilmek istenilen darbe yönetiminin en son Gazze'ye yönelik barbarca saldırılara da doğrudan veya dolaylı destek verdiğine dikkati çeken İşbilir, şöyle devam etti:

"Uluslararası Rabia Platformu olarak 14 Ağustos tarihini Dünya Rabia Günü ilan ettik. Bugünde başta Rabia Katliamı mağdurları olmak üzere tüm dünyadaki mazlumları anacak ve İslam dünyasının en büyük ihtiyacı olan meşruiyet, adalet ve insan hakları arayışlarına destek vereceğiz. 14 Ağustos Dünya Rabia Günü'nde dünyanın birçok bölgesinde gerçek bir bayram hasreti taşıyan kardeşlerimizin vicdanlarına tercüman olup seslerini duyurmaya çalışacağız.

Keşmir, Patani, Arakan, Doğu Türkistan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Irak, Afganistan, Suriye, Filistin, Mısır başta olmak üzere tüm dünya Müslümanları Ramazan Bayram'nı kederli ve mazlum bir durumda yaşamaya çalışıyor. Gelecek bayramların bayram gibi yaşanması için tüm Müslümanları 14 Ağustos Dünya Rabia Günü'nde darbelere, zorba rejimlere, işgallere, katliamlara, adaletsizliklere, ayrımcı ve islamofobik eylemlere ve yayınlara karşı güçlü bir ses vermeye davet ediyoruz. Sadece katliam haberleri alındığında değil, sürekli bir dayanışma ve kardeşlik tavrına muhtaç olan İslam dünyası, birlik ve beraberlik ile zengin medeniyet değerleri ve genç ve dinamik nüfusu ile tüm zorlukları aşacak güçte. Bu bayram vesilesiyle özellikle İslam dünyasının vicdanını ve onurunu temsil eden Gazze için tüm İslam dünyasını seferberliğe çağırıyoruz."

İşbilir, bölgenin dengelerini alt üst eden Mısır'daki darbe rejimine karşı ve 14 Ağustos Rabia Katliamı faillerinin cezalandırılması için İslam dünyasını onurlu bir duruşa davet ettiklerini vurguladı.

Uluslararası kurumlara çağrı

Gazze'de gerçekleşen savaş suçlarının faillerinin cezalandırılması için tüm uluslararası kurumları inisiyatif almaya çağıran İşbilir, şunları kaydetti:

"İslam dünyasının bayramını tebrik ederken Müslümanların başta Gazze olmak üzere dünyanın birçok yerinde devam eden onurlu direnişlerini selamlıyoruz. Mazlumlardan yana tavır takınan, adalet, meşruiyet, barış ve insan hakları gibi değerlerin tesisi ve yaşanması için yoğun gayret gösteren, en son Filistin'de hakkaniyetli bir duruş sergileyen başta Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olmak üzere tüm hükümet ve kurumları ve başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm siyasi liderleri ve sivil toplum temsilcilerini ve medya mensuplarını kutluyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze İçin Seferberlik Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Epic Games'in Geliştiricilere Zam Sinyali Verdiği Haberi
    19:10 Epic Games'in Geliştiricilere Zam Sinyali Verdiği Haberi

    Steam'in dolar kuruna geçmesinden sonra makul fiyatları ile oyunseverlerin gönlünde taht kurmaya başlayan Epic Games, geçtiğimiz saatlerde bazı geliştiricilere zam sinyali veren bir mail gönderdi. Birçok oyuncuda büyük bir şok etkisi yaratan bu gelişmenin, resmiyet kazandığı takdirde önümüzdeki dönemde Türk oyun sektörünü nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

  • Umidigi G9 5G, Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    19:10 Umidigi G9 5G, Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Umidigi G9 5G, yüksek donanım kalitesi ve uygun fiyatıyla dikkat çeken bir akıllı telefon olarak karşımıza çıkıyor. Yeni nesil Unisoc yonga seti T765, 6 GB RAM, 128 GB depolama alanı ve 90 Hz destekli geniş LCD ekran gibi özelliklere sahip olan cihaz, 50 MP ana arka kamera ve 8 MP selfie kamerasıyla da kullanıcılara iyi bir deneyim sunmayı vaat ediyor. 5.000 mAh batarya kapasitesi ve 99,99 dolarlık fiyatıyla da dikkat çeken Umidigi G9 5G'nin satış başarısı merakla bekleniyor.

  • Boeing, uçan taksiler projesiyle gündemde
    19:09 Boeing, uçan taksiler projesiyle gündemde

    Boeing, dikey iniş ve kalkış yapabilen otonom hava araçlarıyla çalışan uçan taksiler projesini duyurdu. Bu proje sayesinde trafik sorunu azalacak ve hava kirliliği minimum seviyeye inecek. Uçak taksilerin havalimanları ve şehir merkezleri arasındaki ulaşımı güvenli ve hızlı bir şekilde sağlaması bekleniyor. Ancak projenin faaliyete geçebilmesi için yasal izinler alınması gerekiyor ve maliyetlerin yüksek olması bekleniyor. Sizce uçan taksi projesi başarılı olabilir mi?

  • OnePlus Pad Go, Avrupa pazarına giriş yapıyor
    19:09 OnePlus Pad Go, Avrupa pazarına giriş yapıyor

    OnePlus Pad Go, uygun fiyat etiketiyle dikkat çeken bir tablet modeli olarak Hindistan'da satışa çıktı ve şimdi Avrupa pazarına açılıyor. Erken sipariş verenlere indirim ve şarj cihazı hediye edilecek. OnePlus'ın daha premium tabletler tasarlamaya başladığı iddiaları da var.

  • Atilla Özdemiroğlu, mezarı başında anıldı
    19:09 Atilla Özdemiroğlu, mezarı başında anıldı

    Türk müziğinin önemli isimlerinden Atilla Özdemiroğlu, mezarı başında düzenlenen anma töreniyle saygıyla anıldı. Sanatçının eşi Hepgül Özdemiroğlu, çocukları ve MESAM üyeleri törene katıldı. MESAM Başkanı Recep Ergül, Atilla Özdemiroğlu'nun müziğin birçok farklı dalında sayısız hit esere imza attığını belirterek onu saygı ve minnetle andıklarını ifade etti. Özdemiroğlu, özellikle Sezen Aksu'nun pop müziğindeki başarısında önemli bir rol oynamıştı.

  • Google Pixel 8a Fiyatı Sızdı: İşte Beklenen Özellikler ve Fiyatı
    19:09 Google Pixel 8a Fiyatı Sızdı: İşte Beklenen Özellikler ve Fiyatı

    Google, akıllı telefon sektöründeki pazar payını artırmak için Pixel 8a modelini tanıtacak. Cihazın özellikleri arasında 6.1 inç OLED ekran, Google Tensor G3 işlemci, 8 GB RAM, 128 GB / 256 GB depolama, 64 MP ana kamera, 13 MP ultra geniş açı kamera ve 13 MP ön kamera bulunuyor. Ayrıca Android 14 işletim sistemi ve 4,500 mAh batarya da beklenen özellikler arasında yer alıyor. Google Pixel 8a'nın fiyatı ise 128 GB için 708,99 Kanada doları, 256 GB için 792,99 Kanada doları olarak sızdırıldı.

  • Isparta'da atıl durumdaki okulun çatısında yangın çıktı
    19:08 Isparta'da atıl durumdaki okulun çatısında yangın çıktı

    Isparta'nın Eğirdir ilçesinde atıl durumdaki Sağlık Meslek Lisesi'nin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında çatıda hasar meydana geldi. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.


Advertisement