Gazze'nin Yeniden İmarı - Son Dakika
Güncel

Gazze'nin Yeniden İmarı

Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri: "Uluslararası toplum, ablukanın kalkması ve sabırlar tükenmeden imar çalışmalarına başlanması için harekete geçmelidir"

21.10.2014 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasının "sabırlar tükenmeden" kaldırılması gerektiğini belirtti.

Ebu Zuhri yaptığı yazılı açıklamada, "Uluslararası toplum, ablukanın kalkması ve sabırlar tükenmeden imar çalışmalarına başlanması için harekete geçmelidir" ifadesini kullandı.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon'un BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Newyork'ta yaptığı görüşmede kullandığı "İsrail, Hamas'ın tünelleri restore etmesi halinde Gazze'nin imarına izin vermeyecek. Ayrıca Hamas'ın yeniden silahlanmasına da izin verilmeyecek" şeklindeki sözlerinin "şantaj" olarak nitelendirildiği açıklamada, şöyle denildi:

"Yalon'un şantaj niteliğindeki sözleri, İsrail'in ablukayı kaldırma ve Gazze'deki imar çalışmalarını kolaylaştırma konularında oyalama yoluna gideceğini gösteriyor. Ateşkes anlaşmasının direniş gruplarının silahlarıyla alakası yok."

Mısır'ın başkenti Kahire'de 12 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen Gazze'nin Yenide İmarı konulu uluslararası konferansta, katılımcı ülkeler yarısı imarda kullanılmak üzere 5,4 milyar dolarlık yardım taahhüdünde bulunulmuştu.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarda, Gazze'de 2 bin 158 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'nin Yeniden İmarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement