Gazze'nin Yeniden İmari - Son Dakika
Güncel

Gazze'nin Yeniden İmari

Gazze\'nin Yeniden İmari

Ablukayla Mücadele Halk Komitesi Başkanı Hudri: "İsrail'in saldırılarından bu yana Gazze'de henüz bir oda bile inşa edilmedi"

23.10.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ablukayla Mücadele Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudri, " İsrail'in saldırılarından bu yana Gazze'de henüz bir oda bile inşa edilmedi" dedi.

Hudri, düzenlediği basın toplantısında, İsrail ile Filistinli gruplar arasında 26 Ağustos'ta sağlanan ateşkesten bu yana Gazze Şeridi'ne ulaşan inşaat malzemelerinin bir tek binaya yetmediğini belirterek, "İsrail'in Gazze'nin imarına yönelik politikası, sadece basında yer almasıyla sınırlı" ifadesini kullandı.

Gazze'nin yeniden imarı için günlük 20 bin ton inşaat malzemesine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Hudri, "İsrail'in 60 bin konutun yıkılmasına neden olan saldırılarından bu yana Gazze'de henüz bir oda bile inşa edilmedi" ifadesini kullandı.

Gazze'ye yönelik 51 gün süren saldırıların, arkasında hayatın her yönünü etkileyen felaket bıraktığını ve bölgede fakirlik oranının yüzde 65'e yükseldiğini dile getiren Hudri, Mısır ve Norveç'e, "Gazze'nin Yeniden İmarı" konulu konferansta alınan kararların, İsrail engeline takılmaması için girişimde bulunmaları çağrısı yaptı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de 12 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen "Gazze'nin Yeniden İmarı" konulu uluslararası konferansta katılımcı ülkeler tarafından, yarısı imarda kullanılmak üzere 5,4 milyar dolarlık yardım taahhüdünde bulunulmuştu.

İsrail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 158 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi de yaralandı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkıldı, binlerce bina hasar görmüştü. Saldırılarda atılan bazı patlayıcıların daha sonra infilakında da hayatını kaybedenler olmuştu. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'nin Yeniden İmari - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement