Gazze'ye Ulaşan Yardım Malzemeleri İhtiyaç Sahibi Yaklaşık 10 Bin Aileye Dağıtılacak - Son Dakika
Güncel

Gazze'ye Ulaşan Yardım Malzemeleri İhtiyaç Sahibi Yaklaşık 10 Bin Aileye Dağıtılacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : "İyilik Gemisi" Aşdod Limanı'nda Yardım tırlarının gelişi Yardım tırlarından detaylar AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden'in açıklamaları -Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın açıklamaları Gazze'deki Sosyal İşler Bakan Vekili Yusuf İbrahim'in açıklamaları "İyilik Gemisi" Aşdod Limanı'nda Gazze'deki Sosyal İşler Bakan Vekili İbrahim: "Gazze'ye ulaşacak yardım malzemeleri ihtiyaç sahibi yaklaşık 10 bin aileye dağıtılacak" Türkiye'den yola çıkan ve "Lady Leyla" isimli gemiyle Gazze'ye ulaşan yardım malzemelerden yaklaşık 10 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaştırılacağı belirtildi.

04.07.2016 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

"İyilik Gemisi" Aşdod Limanı'nda

Yardım tırlarının gelişi

Yardım tırlarından detaylar

AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden'in açıklamaları

- Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın açıklamaları

Gazze'deki Sosyal İşler Bakan Vekili Yusuf İbrahim'in açıklamaları "İyilik Gemisi" Aşdod Limanı'nda

Gazze'deki Sosyal İşler Bakan Vekili İbrahim:

"Gazze'ye ulaşacak yardım malzemeleri ihtiyaç sahibi yaklaşık 10 bin aileye dağıtılacak"

Türkiye'den yola çıkan ve "Lady Leyla" isimli gemiyle Gazze'ye ulaşan yardım malzemelerden yaklaşık 10 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaştırılacağı belirtildi.

Gazze'deki Sosyal İşler Bakan Vekili Yusuf İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlığın, bölgedeki yardım kuruluşlarıyla yaptığı ortak çalışma sonucu ihtiyaç sahiplerine ilişkin bir listenin oluşturulduğunu ifade ederek, yardımların dağıtım işleminin Türk Kızılay'ı tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.

Bakanlığın, görevinin, yardımları kendilerine ait depolara yerleştirmek, ihtiyaç sahiplerinin listesini hazırlayıp malzemelerin onlara ulaşmasını sağlamak olduğunu belirten İbrahim, "Gazze'ye ulaşacak yardım malzemeleri ihtiyaç sahibi yaklaşık 10 bin aileye dağıtılacak. Yardım malzemelerinin bir kısmının bayramda kalanlarının ise bayramdan birkaç gün sonra dağıtılması planlanıyor." dedi.

İbrahim, Türk hükümetinin Filistinlilerin sıkıntılarının hafifletilmesindeki rolünden övgüyle söz ederek, "Bu yardım gemisi, Gazze'deki ablukanın kaldırılması için atılan önemli ve ilk adım." diye konuştu.

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatın ardından, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine insani yardım götürmek için cuma günü "İyilik gemisi Gazze yolunda" sloganıyla Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıkan gemide, AFAD ve Türk Kızılayı'nın çalışmasıyla toplanan, içerisinde değeri 25 milyon lirayı bulan, 13 bin 775 gıda kolisi, 5 bin ton un, 3 bin ton şeker, 2 bin ton pirinç, 500 ton ayçiçek yağı, 100 bin adet giysi, 20 bin çift ayakkabı, 10 bin 104 oyuncak ve bin 500 bebek bezinden oluşan yaklaşık 11 ton yardım malzemesinin bulunduğu ifade ediliyor.

Gazze'deki Sosyal İşler Bakan Vekili Yusuf İbrahim yapılan basın toplantısında Gazze'ye 11 bin ton gıda, giyim ve çocuklar için oyuncak taşıyan yardım tırlarını teslim aldık. İbrahim, bakanlığın, bölgedeki yardım kuruluşlarıyla yaptığı ortak çalışma sonucu ihtiyaç sahiplerine ilişkin bir listenin oluşturulduğunu ifade ederek, yardımların dağıtım işleminin Türk Kızılay'ı ve Filistin Kızılay'ı tarafından gerçekleştirileceğini söyledi. İbrahim, Yardım malzemelerinin bir kısmının bayramda kalanlarının ise bayramdan birkaç gün sonra dağıtılması planlanıyor." dedi.

brahim, Türk hükümetinin Filistinlilerin sıkıntılarının hafifletilmesindeki rolünden övgüyle söz ederek, "Bu yardım gemisi, Gazze'deki ablukanın kaldırılması için atılan önemli ve ilk adım." diye konuştu.

"İyilik gemisi"yle gelen malzemeler Gazze'de

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatın ardından, "Lady Leyla" isimli gemiyle yollanan insani yardım malzemelerinin ilk bölümü, Gazze'ye ulaştı

Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Sarnıç:

"Bundan sonraki yardımlarımız, aynı hızla, katlanarak, devam edecek"

Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatın ardından, "Lady Leyla" isimli gemiyle yollanan insani yardım malzemelerinin ilk bölümü, Gazze'ye ulaştı.

Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine insani yardım götürmek için cuma günü "İyilik gemisi Gazze yolunda" sloganıyla Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıkan "Lady Leyla" gemisinin taşıdığı malzemelerin ilk bölümü, dün vardığı İsrail'in Aşdod Limanı'nın ardından, Gazze'ye ulaştırıldı.

Bu kapsamda, yardım konteynerlerini taşıyan tırların Kerem Şalom Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye girişi başladı. İlk tır, Türk ve Filistinli yetkililer tarafından karşılandı. Malzemeler, yapılan tören sonrası dağıtım yapılacak bölgelere sevk edildi.

"Yardımlar artarak, devam edecek"

Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, ilk tırın girişi nedeniyle düzenlenen törende, anlaşmadan sonra ramazanın son gününde yardımların ulaşmasının önemli olduğunu söyledi.

Bunun başlangıç olduğunu kaydeden Sarnıç, "Bunun devamı gelecektir. Bundan sonra enerji sorununu halletmek için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca atık su sorunu var. Bunu da gidermek için çalışmaya başlayacağız. Önümüzdeki hafta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan uzman bir heyet gelerek, görüşmeleri başlatacak. Bundan sonraki yardımlarımız, aynı hızla, katlanarak, devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Bayram sonuna kadar, yardımları tamamlamak istiyoruz"

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık da Gazze'ye yapılacak yardımların ilk adımının atıldığını dile getirdi.

Gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması, işlemlerin daha hızlı yapılmasını dilediklerini ifade eden Kınık, "Yardımların bayramla birlikte tümünü yapmak istiyoruz. Bayramdan sonra da yeni yardımlarımızın yapılmasıyla ilgili durum, daha da netleşmiş olacak." dedi.

AFAD Başkanvekili Mehmet Halis Bilden ise ilk yardım tırlarının Gazze'ye ulaştığını söyledi.

Yardımların dağıtımına başlanacağını anlatan Bilden, "İnşallah ramazan boyunca da bu yardımların hepsini, Gazzeli kardeşlerimize dağıtmış olacağız. Zaten kolilerde olanlar belli. Şimdi dağıtım yapacağız." şeklinde konuştu.

Gazze\'ye Ulaşan Yardım Malzemeleri İhtiyaç Sahibi Yaklaşık 10 Bin Aileye Dağıtılacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'ye Ulaşan Yardım Malzemeleri İhtiyaç Sahibi Yaklaşık 10 Bin Aileye Dağıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement