Gazze Yolundaki "Özgürlük Gemisi" - Son Dakika
Güncel

Gazze Yolundaki "Özgürlük Gemisi"

Gazze Şeridi'ndeki insan hakları kuruluşları, İsrail yönetimine, Özgürlük Filosu Koalisyonu'na bağlı Zaytouna (Zeytin) adlı gemiye müdahale etmeme uyarısında bulundu.

26.09.2016 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze Şeridi'ndeki insan hakları kuruluşları, İsrail yönetimine, Özgürlük Filosu Koalisyonu'na bağlı Zaytouna (Zeytin) adlı gemiye müdahale etmeme uyarısında bulundu.

İnsan hakları kuruluşları tarafından Gazze Limanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan hukukçu Emira Şaas, "Uluslararası toplumdan, Gazze'ye destek için yola çıkan 4'üncü Özgürlük Filosu'na uluslararası koruma sağlama talebinde bulunuyoruz. İsrail'e ise Gazze ablukasını delmeyi amaçlayan filoyu engellememesi uyarısı yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gazze ablukasını delmeyi planlayan üçüncü Özgürlük Filosu'nun da geçen yıl engellendiğini hatırlatan Şaas, benzer bir müdahaleden duydukları endişeyi dile getirdi.

Gazze'ye uygulanan ablukayı delmek için oluşturulan uluslararası sivil girişim Özgürlük Filosu Koalisyonu'na bağlı iki gemi geçen hafta İspanya'dan yola çıkmıştı.

Kadınlardan oluşan filodaki iki gemiden Zaytouna, cuma günü Gazze öncesi son durağı olan İtalya'nın Sicilya adasındaki Messina kentine ulaşmıştı. Filonun ikinci gemisi Amal'ın (Umut) ise teknik sorunlar nedeniyle Barcelona'ya döndüğü belirtilmişti.

Türkiye, Kanada, Meksika, İspanya, Norveç, ABD ve Avustralya gibi dünyanın farklı yerlerinden sivil toplum kuruluşlarının desteğini alarak hareket eden Özgürlük Filosu Koalisyonu, önceki girişimlerinde kendilerini engelleyen İsrail askerlerini bu kez "kadınların gücüyle" aşarak, Gazze'ye ulaşmayı hedefliyor.

Filoda Türkiye'den Mavi Marmara şehidi Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu'nun da aralarında bulunduğu 14 milletten 15 kadın bulunuyor.

Zaytouna adlı geminin ekim ayının ilk haftasında Gazze'ye ulaşması öngörülüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze Yolundaki 'Özgürlük Gemisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement