Gct Viyana: Marcus Ehning Viyana'da Galip - Son Dakika
Spor

Gct Viyana: Marcus Ehning Viyana'da Galip

Gct Viyana: Marcus Ehning Viyana\'da Galip

Alman binici Marcus Ehning, Global Champions Tour’un Viyana ayağında üç hatasız tur çıkaran tek binici olarak zafere ulaştı.

26.09.2014 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman binici Marcus Ehning, Global Champions Tour’un Viyana ayağında üçhatasız tur çıkaran tek binici olarak zafere ulaştı. Fransız Simon Delestre ikinci, Portekiz temsilcisi Luciana Diniz ise üçüncüoldu. Alman Ludger Beerbaum ise genel klasman birinciliğini elinden kaptırmadı.

Marcus Ehning taraftarlarıusta binicinin ardarda hatasız parkurlarına tanık oldular. Cumartesi akşamıViyana’da düzenlenen 13 ayak sonrasında artık turun tamamlanmasına bir durak kaldı.

Parkur tasarımcısıAlman Frank Rothenberger’in ilk parkurundan 14 binici hatasız çıkmayıbaşardı. İkinci turda sadece 4 binici tekrar hatasız parkur çıkarıp baraj koşma hakkıkazandı. Baraja ilk giren binici Arc de Triomphe’un oğlu olan 10 yaşında ki Qlassic Bois Margot isimli aygırıile Lorrain bölgesinden Simon Delestre oldu. Barajın bütün risklerini aldıve mükemmel bindiği virajlara rağmen son engeli devirdi. Portekiz temsilcisi Luciana Diniz Winningmood isimli atıyla ikili kombine engelde hata yapmışolmasına rağmen podyumdaki yerini kaybetmedi. Hollandalıbinici Maikel van der Vleuten, Mr Blue’nun kızıolan Sapphire isimli kısrağıile Simon Delestre’den daha az risk aldıve neredeyse üçüncüparkuru da hatasıza koşacakken son anda son engeli devirdi.

Yurttaşı Gerco Schröder’in Londra isimli atıyla geçen sene kazanmışolduğu bu kupayıele geçirme şansınıkaybetti. Geriye ise Simon Delestre’yi geçebilecek tek bir binici yani Marcus Ehning kalıyordu. Mr Blue’nun oğlu olan 17 yaşındaki tecrübeli atıPlot Blue ile büyük riske girmeden bir engele dokunmuşolmasına rağmen hatasız bir turla galip geldi. Ludger Beerbaum ikinci turdaki iyi zamanıçıkararak Chiara 22 isimli atıyla beşinciliği elde etti. Bu şekilde genel klasmandaki liderliğinde de bir değişiklik olmadı. Doha’da koşulacak son ayak öncesi Beerbaum, İsveçli Rolf-Göran Bengtsson’un 12 puan, İskoçyalıScott Brash’ın ise 32 puan önünde yer alıyor. GCT’un favorilerinden AvustralyalıEdwina Tops-Alexander Old Chap Tame isimli atıyla sadece onunculuğu elde edebildi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Gct Viyana: Marcus Ehning Viyana'da Galip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement