Gebeliktesti Cep Telefonundan Yapılabilecek - Son Dakika
Sağlık

Gebeliktesti Cep Telefonundan Yapılabilecek

Alman bilim insanlarının geliştirdiği teknoloji sayesinde, akıllı cep telefonları ile gebelik, diyabet ve zehirlenme gibi çeşitli durumlar anında tespit edilebilecek.

09.07.2015 22:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Hannover Üniversitesi Optik Teknolojiler Merkezi'ndeki biliminsanları, ağırlıklı olarak biomoleküler alanında kullanılan YüzeyPlazmon Rezonans Sistemi'ni (SPR - Surface Plasmon Resonance) akıllı ceptelefonlarına taşıdı. Elektronik bir teknik olan SPR sistemi, optikdeğişim sayesinde biyolojik etkileşimlerin gerçek zamanlı ve yüksekdoğruluk oranıyla belirlenebilmesini sağlıyor.

Akıllı cep telefonlarının kamera ve flaşına bağlı ve kendi fiberoptik sensörleri olan prototip, telefona yüklü bir uygulama ileçalışıyor ve sensörden gelen bilgi anlık olarak ekranda görülebiliyor.

Bilim insanları, cep telefonlarının kamera ve flaş ışığını kullanarakgeliştirdikleri ilk örnekte, hedef madde olan gliserini başarılı birşekilde tespit edebildiler.

Bu teknoloji kullanılmaya başlandığında, gebelik, diyabet ve zehirlenme gibi çeşitli durumlar anında akıllı ndan tespit edilebilecek.

DOKTOR SONUÇLARI İŞLEYİP TEŞHİS KOYABİLECEK

Gelecekte kullanıcılar, akıllı cep telefonlarına takacakları bu modülile kendilerine ait kan, ürin, tükürük ve ter gibi sıvıları testedebilecek ve bunlara ilişkin bilgileri dijital olarak oluşturabilecek.Riskli durumlarda sonuçlar anlık olarak doktora gönderilebilecek.Doktor, hastasına ulaşmadan sonuçları inceleyip teşhis koyabilecek.

Modülün GPS ile entegresi sağlanarak, test sonuçlarına göre gerekirsetelefon kişiyi en yakın eczane veya hastaneye yönlendirecek veyaambulans çağıracak.

Ticari olarak piyasaya sürülmesi belki zaman alacak ancak ürünlebirlikte hasta, muayene için gün almadan bazı konularda kendi testlerinikendi yapabilecek hatta doktoruna gönderip hastaneye hiç uğramadan ilaçdahi yazdırabilecek.

Kaynak: Hastane.com.tr

Son Dakika Sağlık Gebeliktesti Cep Telefonundan Yapılabilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement