Gebze'de 12 Bin Fidan Dikildi - Son Dakika
Güncel

Gebze'de 12 Bin Fidan Dikildi

Gebze\'de 12 Bin Fidan Dikildi

Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından himaye edilen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütüleneş zamanlı olarak 81 ilde düzenlenen 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında 12 bin fidan dikildi.

26.03.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından himaye edilen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütüleneş zamanlı olarak 81 ilde düzenlenen 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında 12 bin fidan dikildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesi ile 'Gönül Elçileri' adı altında ihtiyaç sahibi olanlara ve insanlığa katkı sağlamak amacıyla her yaş ve meslekten, kadın ve erkeklerin gönüllü çalıştığı gönül elçileri Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak gerçekleşen fidan dikimi törenleri Kocaeli'nin Derince İlçesi'ndeki Çınarlı Piknik Alanı'nda 80 dönümlük alana 12 bin sahil çamı, fıstık çamı, ıhlamur ve selvi fidanı dikti. Fidan dikim törenine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı İsmail Metin Temel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Orman İşletme Müdürü Abdullah Duman ile gönüllüler katıldı. Gönüllülerin diktiği fidanlarla yapılan ormana da 'Bereket Ormanı? adı verildi. Ormanın açılış kurdelesini Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve minik öğrecilerle birlikte kesti. Tören sonunda vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı. İnsanlar arasındaki iletişimin ve sevginin kuvvetli olması gerektiğini söyleyen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, şöyle dedi: "Zenginlik ve büyüklük; paylaşmaktır. Kendinde olanı olmayanı aktarabilmektir. Millet olmak tasada ve kıvançta bir olmaktır. Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde bize ait olan en temel değerlerimizi yaşatmak ve milletçe dayanışmamazı daha öteye taşımak için Kocaeli'de buna en güzel katkıyı sağlayan iller arasında yer aldı. Daha ötesine ulaşmak bizim görevimizdir. Hiçbir bişey yapamıyorsak bir selam bekliyoruz tanımadığımız insanlara sevgi saygı bekliyoruz." Büyükşehir olarak hedeflerinin her yıl 1 milyon fidan dikmek olduğunu söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, şöyle devam etti: "Ağaç; 'Medeniyet' demektir. Kocaeli Sanayi Bölgesi, çok sayıda sanayi kuruluşu var. Bir şekilde havamız çevremiz kirleniyor. Evet bu kontrol altında ama ne kadar kontrol edilirse edilsin. Bu kirlenmeyi en güzel şekilde temizleyen ormanlarımız, yeşil alanlarımızdır. Ağaç; sağlık ve medeniyet demektir. Bu bir sembolik törendir. Burada hepimiz birer ağaç dikiceğiz. Ama bu semboldur. Hepinizden rica ediyorum. Ağacı sevelim günlük yaşamda müsait gördüğümüz yerlere ağaç dikelim. Türkiye'de en çok ağaç dikimi yapan belediye biziz. Hedefimiz her yıl 1 milyon ağaç dikmek. Bu hedefimizide yakalıyoruz."

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement