Gebze Entelektüel Gücünü İspatladı - Son Dakika
Yerel

Gebze Entelektüel Gücünü İspatladı

Gebze Entelektüel Gücünü İspatladı

Gebze Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Dünya ekonomisi ile siyaset geleceğinin ele alındığı ‘G20 Gelecek Dünya Gelecek Türkiye Paneli” tamamlandı.

11.04.2015 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Dünya ekonomisi ile siyaset geleceğinin ele alındığı 'G20 Gelecek Dünya Gelecek Türkiye Paneli" tamamlandı.

Gebze Kültür Merkezi'nde Gebze Belediyesi'nin düzenlediği, 'G20 Gelecek Dünya Gelecek Türkiye Paneli sona erdi. Birçok alanda uzman profesörlerin ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen, katılımcı akademisyenler ile dinleyicilerin büyük beğenisini kazanan panelin son oturumunun ardından Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, panelin sonuç bildirgesini açıkladı.

Panelin sonunda bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Andan Köşker, "Bir ülkenin bütün madenleri olabilir, petrol kaynakları olabilir ama insan gücü yok ise bu insan gücünden eğer entelektüel bir insan gücü oluşmamışsa, insanlarla bir arada bir sinerji oluşturamıyorsanız bir ülkeyi kalkındırabilmeniz mümkün değil. Ama düşünün ki bu ülkenin hiçbir şeyi yok, hiçbir şeyi olmamasına rağmen bu kapasitede insan gücüne sahipse, bu sinejiyi oluşturabilirseniz inanın ki başaramayacağınız hiçbir şey yok. Her şey beyinde çözülebilir. Burada artık gördük ki Türkiye çok şeyi aşmış. Burada ortaya çıktı ki Türkiye çok yol kat etmiş. Bu güç var bizde. Yeter ki inanacağız. İnandığımız müddetçe dünyanın bizi yönetmesine değil, dünyanın oyun oynayan aktörleri arasında belki atağa geçer ve gol atar anlamında güçlü kadrolarımız olacağına şahsen inanıyorum. Burada bir ilçe belediyesi olarak bu gücün bizde de olabileceğine ve bunların da diğer milletlere örnek olması anlamında diğer şehirlere örnek olması anlamında burada gerçekleştirdik. Biz başından beri inandık, inanmaya da devam edeceğiz ve sizlerin de inanmasını arzu ediyoruz" dedi.

Gebze'nin sadece bir sanayi kenti olmadığını söyleyen Köşker, "Gebze hakikatten sadece bir sanayi kenti kaldığından değil, bununla birlikte kültürel anlamda da, Fatih Sultan Han Hazretlerinin vefat ettiği birçok tarihi değerlerin olduğu bir bölge haline gelecek. Yeni yapacağımız yatırımlarla yeni inşa edeceğimiz konferans salonu ile buranın bir konferans üssüne, havaalanına, limanlara ve İstanbul'a yakınlığı ile bir merkeze sahip olmayı amaçladığımızı burada bir kez daha bildirmek isterim. Bu vesile ile çok kıymetli hocalarımız çok teşekkür ediyorum. Hakikatten büyük emekler, büyük özverileri ile bizim inandığımız gibi onlar da bize inandılar, burada böyle bir organizasyonda bize destek ve yardımcı oldular. Bu organizasyonu gerçekleştirmemizde bize büyük katkı sundular. Ben de onlara bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konferansla birçok ilki gerçekleştirdiklerini belirten Gebze Belediye Başkanı andan Köşker, "Krizler yaşanıyor, sosyal ve kültürel problemler oluyor. Bunlara nasıl yaklaşacağımızı nasıl bu olaylarla mücadele edeceğimizi bir kez daha, burada akademisyen entelektüel bir yapı içerisinde, iş adamlarımızı, sanayicilerimizi ve Gebze halkını bir araya getirdik. Onlarla paylaşmasını ve geleceğe nasıl bakacağını paylaştık. Burada bu paylaşımın ilk ayağını tamamlamış oluyoruz. Yine Kasım ayında Antalya'da yapılacak G20 Zirvesi öncesinde, İstanbul'da yapacağımız 3 tane oturumla birlikte 4.'sünü de yapmış olacağız. Burada hazırlayacağımız sonuç bildirgesini, G20 zirvesindeki yetkili şahıslara sunacağız" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gebze Entelektüel Gücünü İspatladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement