Gebze'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Gebze'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü

Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.10.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çiler, mesajında, ilçenin tarih boyunca önemli medeniyetlere kucak açtığını belirtti.

Gebze'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü kutlayan Çiler, mesajında şunları kaydetti:

"Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu ve bağlılığı yurdun dört bir yanında olduğu gibi bölgemizde de tezahür etmiştir. Gebze'miz, 1920'de İngilizlerin, 1921'de ise Yunanlıların işgaline uğramış, 12 Ekim 1922 tarihinde bağımsızlığına kavuşmuştur. Türk milleti için dönüm noktası olan Kurtuluş Savaşı ve tüm tarihsel tecrübeler göstermiştir ki, bizi yenilmez ve güçlü kılan en önemli etmen, içinde bulunulan şartlar ne kadar ağır olursa olsun, egemenlik ve bağımsızlık için milli birlik ve beraberlik ruhumuzdan asla vazgeçmemiş olmamızdır. Gebze'mize olduğu gibi, bu vatanın her karış toprağına hürriyetini kazandıran, kanını canını bu uğurda hiç tereddüt etmeden ortaya koyan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün kahraman askerlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Onlardan emanet aldığımız 'her karışında kutsal bir emek olan' bu aziz vatanı, bilimsel, kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan ileriye götürecek bir bilincin toplumun tüm fertlerinde oluşması dileklerimle kurtuluşumuzun 93. yılını kutluyor, milli birlik ve beraberlik ruhunun bu topraklarda baki kalmasını temenni ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gebze'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement