Geç Yeşeren Meralar Besicileri Sevindirdi - Son Dakika
Yerel

Geç Yeşeren Meralar Besicileri Sevindirdi

Geç Yeşeren Meralar Besicileri Sevindirdi

Yaklaşık 2 milyon küçükbaş hayvanın bulunduğu Şanlıurfa'da, baharda metrekareye düşen 300 kilogram yağış meraların gelişmesini sağladı Besici Mahmut Bağatimur: "Bu yıl yağışların geç düşmesinden dolayı endişelendik ancak bahar yağışları yüzümüzü güldürdü"

22.06.2014 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALİL FİDAN - Küçükbaş hayvancılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, sonbahar ve kış aylarında meraların yeterince yağış almaması nedeniyle endişelenen besicilerin yüzü, son dönemlerde yağan yağmurla güldü.

Yaklaşık 2 milyon küçükbaş hayvanın bulunduğu kentte, Viranşehir, Hilvan, Karacadağ ve Tek Tek Dağları civarına mart ve nisanda metrekareye düşen yaklaşık 300 kilogram yağış, meraların gelişmesini sağladı. Yılın ilk aylarında kuraklık endişesi yaşayan besiciler ise meraların yeterli oranda geliştiğini görünce rahat bir nefes aldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meralardaki incelemelerinde besiciler için rahat bir yılın geçmesini öngördüklerini söyledi.

Sonbahar ve kışın kurak geçtiğini aktaran Özgökçe, "Besicilerimiz bu yüzden oldukça üzgündü. Biraraya geldiğimizde de sıkıntılarını dile getiriyorlardı" dedi.

Bu yüzden endişelenen üreticilerin geçtiğimiz günlerde yağan şiddetli yağışlarla yüzünün güldüğünü belirten Özgökçe, besicilerin rahat bir nefes almasıyla kendilerinin de sevindiğini dile getirdi.

Besicilerden Mahmut Bağatimur ise yıllardır bu işle uğraştığını ve hayvancılıkta en büyük girdinin yem olduğunu ifade etti.

Geçen sene meraların yeterince gelişmesinden dolayı saman ve arpa fiyatlarının düştüğünü hatırlatan Bağatimur, "Bu yıl yağışların geç düşmesinden dolayı endişelendik ancak bahar yağışları yüzümüzü güldürdü" diye konuştu.

Bağatimur, hayvanların beslenme ihtiyacının büyük bölümünü meralar aracılığıyla sağlandığına dikkati çekti.

Ahmet Sel de nisandaki yağışların meraları yeşerttiğini ve bu sayede hayvanlarına ekim ayına kadar yem vermeyeceklerini kaydetti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Geç Yeşeren Meralar Besicileri Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement