Geceden Bu Yana "İsrail'in Gazze'ye Saldırıları" ve "Filistinli Gruplarla İsrail Arasındaki... - Son Dakika
Güncel

Geceden Bu Yana "İsrail'in Gazze'ye Saldırıları" ve "Filistinli Gruplarla İsrail Arasındaki...

Katar'ın başkent Doha'da "Gazze'ye destek festivali" binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi İsrail ordusu, Gazze'den ülkenin güneyine bir roket atıldı İsrail, BMGK'yı "Gazze Şeridi'nin silahsızlandırılması ve Hamas'ın terör örgütü olarak ilan edilmesi" yönünde karar almaya çağırdı İsrail ordusu, sabahın erken saatlerinde, Gazze'deki 33 hedefe saldırı düzenledi Batı Şeria'daki gösterilerde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 2'ye yükseldi İsrail'in bu sabah bombaladığı İzzeddin el Kassam Camisi'nin enkazı altından 3 Filistinlinin cesedini çıkardı Yemen'de Gazze'ye destek gösterisi Hamas yöneticilerinden Reşak: "İsrail, cumartesi gününün Yahudiler için dini tatil olduğunu gerekçe göstererek müzakerelere katılmayı reddediyor ama bir taraftan Gazze'yi bombalıyor.

09.08.2014 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katar'ın başkent Doha'da " Gazze'ye destek festivali" düzenlendi.

Katara Kültürel Köyü, Katar Kızılay'ı, Katar TV ve çeşitli kurumların bir araya gelerek, Katara Amfi Tiyatrosunda düzenlenen festivale, sıcak havaya rağmen binlerce kişi katıldı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin güneyindeki Şaar HaNegev bölgesine bir roket düştüğünü, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Ron Prosor, BM Güvenlik Konseyi'nden (BMGK) "Gazze Şeridi'nin silahsızlandırılması ve Hamas'ın terör örgütü olarak ilan edilmesi" yönünde karar alması çağrısında bulundu.

İsrail ordusunun sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, sabahın erken saatlerinden bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik 33 hedefe saldırı düzenlediği belirtildi. Vurulan hedeflerle ilişkin detaylı bilginin yer almadığı açıklamada, güvenlik nedeniyle boşaltılan bölgedeki saldırıyı Anadolu Ajansı Gazze ofisinden görüntülendi. Gazze Şeridi'nden İsrail topraklarına bu sabahtan itibaren 4 füzenin atıldığı kaydedildi.

Batı Şeria'nın farklı kentlerinde dün cuma namazı sonrasında düzenlenen "Gazze'ye destek" gösterilerinde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 2'ye yükseldi. Gösteri sırasında yaralanan Nadir İdris (42) isimli Filistinli bu sabah hayatını kaybetti. Sivil kuruluşları tarafından Başkent Tunus'ta düzenlenen gösteride, İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi.

Yemen'in başkenti Sana'da toplanan binlerce gösterici Gazze'ye destek gösterisi düzenledi. Göstericiler İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Filistin Tarım Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamasında, "İsrail saldırılarının bir ayda Gazze'de ziraat ve hayvancılığa verdiği zararın yaklaşık 251 milyon Amerikan Doları (USD)" olduğu belirtildi.

İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasındaki geçici ateşkesin sona ermesinin ardından, Gazze'nin çeşitli bölgelerine tekrardan hava saldırısı düzenlenmeye başlandı. İsrail ordusunun Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda, hayatını kaybeden Abu Hadaf ailesinden 3 kişi için cenaze töreni düzenlendi. Saldırıda Aştivi ailesine ait olduğu belirtilen bir bina isabet aldı. Bina tamamen yerle bir olurken, çevresindeki binalarda da hasar oluştu.

Hamas, cumartesi gününün Yahudiler için dini tatil olduğunu gerekçe göstererek müzakerelere katılmayan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürmesine tepki gösterdi.

İsrail ile Filistinli gruplar arasında Mısır'da yürütülen ateşkes müzakerelerinde yer alan Filistin heyetinde bulunan Hamas yöneticilerinden İzzet Reşak, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İsrail, cumartesi gününün Yahudiler için dini tatil olduğunu gerekçe göstererek müzakerelere katılmayı reddediyor ama bir taraftan Gazze'yi bombalıyor. Bu, tam anlamıyla maskaralık" ifadelerini kullandı.

Filistin Din İşleri ve Evkaf Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 7 Temmuz'dan bu yana devam eden İsrail saldırılarında şu ana kadar Gazze'de 64 caminin tamamen, 150'sinin ise kısmen yıkıldığı belirtildi.

İsrail ordusunun Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda, hayatını kaybeden Abu Hadaf ailesinden 3 kişi için cenaze töreni düzenlendi.

Avustralya'nın Melbourne kentinde İsrail'in Gazze'ye saldırıları binlerce kişi tarafından protesto edildi. Melbourne Eyalet Kütüphanesi önünde toplanan protestocular, İsrail, ABD ve Avustralya Başbakanı Tony Abbott'ı kınayan sloganlar attı. Gazze halkına yapılan katliamlara seyirci kalmayacaklarını ve eylemlere devam edeceklerini belirten göstericiler, daha sonra kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

İsrail'in hava saldırılarında, Refah kentinde bulunan Ebu Taha ailesine, Cebaliye mülteci kampındaki Süleyman ailesine ait 2 bina isabet aldı. Saldırı sonrasında 2 bina tamamen yerle bir olurken, çevresindeki binalarda ciddi hasar oluştu.

En-Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki İzzeddin el-Kassam Camisine hava saldırısı düzenlendi. Cami'nin enkazından çıkartılan ölü ve yaralılar, Deyr el-Belah'taki Şuheda El-Aksa hastanesine kaldırıldı.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin üç başkentinden biri olan Cape Town kentinde toplanan yüzlerce gösterici, İsrail'in, Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Filistin'in Ramallah kentinde, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının protesto edildiği sırada güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada hayatını kaybeden gösterici Muhammed Katri(20), için El amari mülteci kampında cenaze töreni düzenlendi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısının bin 904'e, yaralı 9 bin 852 yükseldiği bildirildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Geceden Bu Yana 'İsrail'in Gazze'ye Saldırıları' ve 'Filistinli Gruplarla İsrail Arasındaki... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement