Safranbolu'da Gecekondudan Milli Takıma Uzanan Başarı - Son Dakika
Yerel

Safranbolu'da Gecekondudan Milli Takıma Uzanan Başarı

Safranbolu\'da Gecekondudan Milli Takıma Uzanan Başarı

Safranbolu'da polislerin gecekondu kesiminde yaşayan çocuklar için başlattığı proje kapsamında boks eğitimi alan Fırat Karakuş, uluslararası müsabakalarda başarılı oldu.

24.07.2014 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FAİK EREZ - Safranbolu ilçesinde polislerin gecekondu kesiminde yaşayan çocuklara yönelik başlattığı proje kapsamında boks eğitimi alan Fırat Karakuş, elde ettiği başarılarla milli formayı giymeye hak kazandı.

Toplum Destekli Polis Şubesi'nin İsmetpaşa Mahallesi'nde 6 yıl önce başlattığı çocukların boks eğitimi almasını içeren proje sayesinde hayata tutunan 17 yaşındaki Karakuş, güçlü fiziği ve hırsı ile kısa sürede adından söz ettirdi.

Genç boksör, 2 defa Türkiye Şampiyonu, Türkiye üçüncülüğü ve Rusya'da düzenlenen Avrupa Öğrencileri Boks Şampiyonası'nda 56 kiloda Avrupa üçüncüsü olma başarısı gösterdi.

Karakuş, AA muhabirine, 12 yaşında emniyetin sayesinde spora başladığını ve hayatında bir çok değişiklik olduğunu söyledi.

Boksu çok sevdiğini ve bu sporun hayatını değiştirdiğini  belirten Karakuş, "Ben bu sporda başarıya ulaştım. 2 defa Türkiye şampiyonu ve bir de üçüncülük elde ettim. Avrupa üçüncüsü oldum. Ülkemi, olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında temsil etme hayalim var" diye konuştu.

Hedefi için çok çalışacağını anlatan Karakuş, şöyle devam etti:

"Bu sporla istediğim zaman neleri başarabileceğimi gördüm. Spor, adımları nasıl atacağım konusunda örnek oldu. Başarılarım sayesinde çevremdekilerin bakışı bana başka oldu. Geleceğimin parlak olacağını düşünüyorum. Ailemin maddi  durumu iyi değil. Boş zaman bulmakta zorlanıyorum. Ek olarak çeşitli gündelik işlerde çalışıyorum. Maddi olarak desteğe ihtiyacım var. Ailemin durumu ortada. Verilen destekler daha fazla olursa başarıma başarı katacağıma eminim." - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Safranbolu'da Gecekondudan Milli Takıma Uzanan Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement