Geçersiz Oyların Yakılması Muhtarlık Seçimini İptal Ettirdi - Son Dakika
Yerel

Geçersiz Oyların Yakılması Muhtarlık Seçimini İptal Ettirdi

Geçersiz Oyların Yakılması Muhtarlık Seçimini İptal Ettirdi

Manisa'da, Saruhanlı İlçe Seçim Kurulu, aynı oyu almasına rağmen kura çekimi sonucu seçimi kaybeden muhtar adayının itirazı üzerine, geçersiz oy pusulalarının yakılması nedeniyle seçimin iptaline ve yenilenmesine karar verdi.

03.04.2014 20:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saruhanlı İlçe Seçim Kurulu, aynı oyu almasına rağmen kura çekimi sonucu seçimi kaybeden muhtar adayının itirazı üzerine, geçersiz oy pusulalarının yakılması nedeniyle seçimin iptaline ve yenilenmesine karar verdi.

Alınan bilgiye göre, Hatıplar Mahallesi'nde muhtarlık için mevcut muhtar Mehmet Abay ve Nazif Üstün aday oldu.

318 seçmenin bulunduğu mahallede oy kullanma işleminin ardından yapılan sayımda, iki aday yüz elli üçer oy aldı. 7 kişinin oy kullanmadığı seçimde, 5 oy da geçersiz sayıldı.

Muhtar adaylarının aldığı oyların eşit çıkması üzerine kura çekimi sonucu, Nazif Üstün, muhtar olarak seçildi. Daha sonra sandık kurulu, geçersiz olduğu gerekçesiyle 5 oy pusulasını yakarak imha etti.

Seçimi kaybeden Mehmet Abay'ın itirazı üzerine durumu inceleyen İlçe Seçim Kurulu, geçersiz olduğu tutanaklarda yazılı olan ancak sandık torbasında bulunmayan oyların imha edilmesinin, seçim güvenliği ve doğruluğu hususuna aykırı bir işlem olduğuna kanaat getirerek seçimin iptaline karar verdi.

Hatıplar Mahallesi'nde muhtarlık seçiminin, haziran ayında yeniden yapılacağı kaydedildi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Geçersiz Oyların Yakılması Muhtarlık Seçimini İptal Ettirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement