Geçici Bakanlar Kurulu'nun Dikkat Çeken İsimleri - Son Dakika
Güncel

Geçici Bakanlar Kurulu'nun Dikkat Çeken İsimleri

Geçici Bakanlar Kurulu\'nun Dikkat Çeken İsimleri

Dha Ankara - Geçici Bakanlar Kurulu'nun dikkat çeken isimleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaklaşık 1 saat 10 dakika süren görüşmesinin ardından, Cumhuriyet tarihinde ilk defa kurulan Geçici Bakanlar Kurulu listesi belli oldu.

28.08.2015 23:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha Ankara - Geçici Bakanlar Kurulu'nun dikkat çeken isimleri

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaklaşık 1 saat 10 dakika süren görüşmesinin ardından, Cumhuriyet tarihinde ilk defa kurulan Geçici Bakanlar Kurulu listesi belli oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı listede bazı isimler dikkat çekti. 1 Kasım 2015'te yapılacak milletvekili genel seçimlerine kadar görev yapacak kabinede, HDP'den 2 bakan görev yapacak. HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan Kalkınma Bakanı, HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Koca Geçici Bakanlar Kurulu'nda kabinede yer aldı.

"İLK BAŞÖRTÜLÜ BAKAN"

Geçici Bakanlar Kurulu'nda dikkat çeken bir diğer isimde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Ayşem Gürcan. Gürcan, kabineye giren ilk başörtülü kadın bakan olarak listede kendine yer buldu.

TUĞRUL TÜRKEŞ BAŞBAKAN YARDIMCISI

MHP Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, Geçici Bakanlar Kurulu listesinde Başbakan Yardımcısı olarak görev yapacak. Türkeş, Davutoğlu'nun bakanlık teklifi kabul edince MHP'den ihraç edilmesi gündeme gelmişti.

BBP ESKİ GENEL BAŞKANI, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI OLDU

Öte yandan listede dikkat çeken bir diğer isim ise Büyük Birlik Partisi eski genel başkanlarından Yalçın Topçu oldu. Topçu, yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapacak.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ ALTINOK, İÇİŞLERİ'NE

Aksaray Valisi iken İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Selami Altınok, seçim hükümetinde İçişleri Bakanı olarak yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geçici Bakanlar Kurulu'nun Dikkat Çeken İsimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement