Geçim Kaynağını Kaybeden Engelli Yol Ortasında Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Geçim Kaynağını Kaybeden Engelli Yol Ortasında Eylem Yaptı

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, ailesine bakmak için seyyar arabası ile tatlı satan engelli Hasan Ergin’in seyyar arabasına zabıtalar el koydu.

18.05.2016 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, ailesine bakmak için seyyar arabası ile tatlı satan engelli Hasan Ergin'in seyyar arabasına zabıtalar el koydu. Tek geçim kaynağı elinden giden Ergin, yolun ortasında oturarak yetkililerin kendine yardımcı olması için eylem yaptı.

Yaklaşık 8 yıl önce, bir inşaatta çalışan işçi Hasan Ergin (53), birinci kattan düşerek sağ topuğu çatladı. 3 çocuk babası çalışamaz hale gelirken ayağı kemik kangreni oldu. Hasan Ergin'in kemik kangreni nedeni ile sağ bacağı diz kapağından kesildi. Ailesine bakmak zorunda olan Ergin, takılan protez bacağından sonra seyyar arabası ile Karabağlar'ın Bozyaka ve Eskiizmir semtleri civarında tatlı satmaya başladı. Yaklaşık iki yıl seyyar satıcılık yapan engelli Ergin'in 2 defa seyyar aracına seyyar satıcılığın yasak olmasından dolayı zabıta ekiplerince el konuldu. Hasan Ergin, dün öğle saatlerinde Bozyaka Zincirlikuyu meydanında seyyar arabası ile tatlı satarken zabıta ekipleri ekmek teknesine yine el koydu.

YOLUN ORTASINDA TEK BAŞINA EYLEM

Eşine, 3 çocuğuna ve kayınvalidesine bakan Hasan Ergin, yaşadığı mağduriyeti dile getirmek için Eskiizmir Caddesinde oturup protez bacağını çıkararak eylem yaptı. Yaşadığı sıkıntıyı dile getiren Ergin, "İzmir Büyükşehir Belediyesi resmen bize ızdırap veriyor. Ben engelliyim, hakir görülüyorum. Devletten bir gelirim yok. Çalışırken inşaattan düştüm. Ayağım kesildi. Engelli maaşı bile alamıyorum. Seyyar arabada tatlı satıyorum yaptığım işin yasal olmadığını biliyorum. Ama yaşamak için de ekmek yemem lazım. Tatlıdan 50 kuruş kazanıyorum. 50 kuruşu İzmir Büyükşehir Belediyesi bize çok görüyor" dedi.

BAŞKAN KOCAOĞLU BENİMLE GÖRÜŞMEDİ

İki kez seyyar arabasına zabıtalarca el konulduğunu ileri süren Ergin, şöyle konuştu: "Bir seferinde zabıtaların arabama el koyması ile 5 bin lira zarar verdiler bana. Birinde arabamı almaya gittim, camlarını kırmışlar, lastiğini patlatmışlar, tatlılar gitti. Bugün aldıkları seyyar arabamda 300 lira para vardı o da gitti. Zabıta bana, 2 gün içinde alınmayan mallardan mesul değiliz diyor ama ben aldıklarında arabamı aynı anda gittim, bana imha ettik dediler. Ama ben arabanın içindeki tatlıları gördüm. Onlar tatlıları bölüşüp evlerine götürüyor. Yetkililerden yardım istedim sesimi duyan olmadı. Çok kez ayaklarına gittim, benle görüşen olmadı. Dilekçe verdim geri dönmediler. Aziz Kocaoğlu'na sesimi duyurayım diye bir gün boyunca belediyenin kapısında bekledim ama benimle görüşmedi."

Yaklaşık iki saat boyunca yolun ortasında oturan engelli Hasan Ergin nedeni ile trafik sıkışırken, polis ve çevredeki esnaf yoldan kaldırmak için Ergin'i ikna etmeye çalıştı. Uzun uğraşlar sonrası engelli Ergin, yolun ortasından kalktı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Geçim Kaynağını Kaybeden Engelli Yol Ortasında Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement