Geçmiş, Şimdiki ve Gelecekte Amasra" Konulu Panel - Son Dakika
Yerel

Geçmiş, Şimdiki ve Gelecekte Amasra" Konulu Panel

Bartın'da "Geçmiş, Şimdiki ve Gelecekte Amasra" konulu panel düzenlendi.

25.12.2013 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'da "Geçmiş, Şimdiki ve Gelecekte Amasra" konulu panel düzenlendi.

Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü tarafından üniversite konferans salonunda düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, Amasra ilçesinin 15 Nisan tarihinde "Ceneviz Ticaret yolunda Akdeniz'den Karadeniz'e kadar Kale ve Suru Yerleşimleri" başlığı altında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne eklendiğini anımsattı.

İlçenin asil listeye girmesi yolunda Bartın Valiliği, Amasra Kaymakamlığı, Bartın Üniversitesi ve diğer paydaş gruplarla stratejik eylem planı yapmak için proje ve yarışmalar düzenlediklerini ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Sayın valimizin başkanlığında geniş katılımlı bir toplantı ve yürütme komitesi oluşturuldu. Yürütme Komitesi olarak iki toplantı gerçekleştirdik. Çalışmalarımız devam edecek. Amasra olarak üzerinde oturduğumuz mirasın farkında mıyız? Ben Amasra Kaymakamı olarak üzülerek cevap veriyorum, hayır değiliz. Ümit ediyorum ki bu çalışmalarla farkında olacağız. Sürecin sonunda farkındalık yaratacak ve bu çabalarınız bizi hedefe getirecektir."

Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Yrd. Dç. Dr. Mehmet Sabaz da nasıl bir mirasın üzerinde yaşadıklarının farkında olmadıklarını ancak bu işi tersine çevirebilmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydetti.

Panele, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Geçmiş, Şimdiki ve Gelecekte Amasra' Konulu Panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement