Geçmişin İzleri ve İstanbul - Son Dakika
Kültür Sanat

Geçmişin İzleri ve İstanbul

Geçmişin İzleri ve İstanbul

İstanbul'un, 8.500 yıllık tarihi "Geçmişin İzleri ve İstanbul" başlıklı sergiyle sunuluyor.

16.12.2014 16:12  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin, Marmaray ve metro projeleri sırasında yaptığı kurtarma kazılarından elde edilen arkeolojik eserleri izleyiciyle buluşturan fotoğraf sergisi, Avusturya Kültür Ofisi'nin de katkılarıyla, 15 Şubat 2015 tarihine kadar Avusturya Hastanesi'nde ziyarete açık olacak.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin, Yenikapı, Sirkeci ve Üsküdar'daki arkeolojik ve kentsel sit alanları içinde kalan istasyonlarda, 10 yıl boyunca sürdürdüğü kurtarma kazılarında, farklı antik dönemlere tarihlenen pek çok eser bulundu. Kentin önemli ulaşım projeleri olan Marmaray ve metro çalışmaları sırasında elde edilen bu çok önemli buluntular arasında, Theodosius Limanı ve 5 ile 11. yüzyıllar arasına tarihlenen 37 gemi yer alıyor. Kazılar sırasında ayrıca, 8bin yıl önceye ait neolitik tabaka ve burada yaşayan İstanbulluların ayak izleri de bulunuyor. Tüm bu köklü tarihi gün ışığına çıkaran kapsamlı sergi; "Geçmişin İzleri ve İstanbul: Marmaray Yenikapı, Üsküdar ve Sirkeci Kazıları" başlığıyla Avusturya Hastanesi'nde ziyaretçilerini bekliyor.

Kentin geçmişine ışık tutan bu fotoğraf sergisi, kazılar boyunca yapılan arkeolojik çalışmaların ve elde edilen tarihi bilgilerin bir özetini oluşturması açısından da önem taşıyor.

Avusturya Hastanesi'ndeki sergi, temel felsefesi renk, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin insan sevgisi ve barış için söyleyen Koral İstanbul Korosu'nun yılbaşı konseri eşliğinde 18 Aralık Perşembe akşamı açılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Geçmişin İzleri ve İstanbul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement