Geçmişten Bugüne Tunceli Valileri - Son Dakika
Yerel

Geçmişten Bugüne Tunceli Valileri

Tunceli Valiliği, ilde görev yapmış 39 eski valinin fotoğraflarının yer aldığı panoyu hazırladı.

03.04.2014 16:54  Güncelleme: 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Valiliği, ilde görev yapmış 39 eski valinin fotoğraflarının yer aldığı pano hazırladı.

Valilik makamının bulunduğu katta, duvara asılan panoda, Tunceli'de bir gün süreyle Valilik yapan Hamdi Ardalı'nın da fotoğrafı bulunuyor.

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortak hafıza bilincinin oluşturulması amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, "İlimiz ilk Dersim olarak kurulmuş. Daha sonra, 1935'te, adı Tunceli olarak değiştirilmiş. O zamandan günümüze kadar Tunceli ilimizde görev yapan valilerimizin yapmış oldukları hizmetleri ve ilimizin geçirmiş olduğu değişimi göstermek üzere bu panoyu hazırladık" dedi.

Güner, "Bakıldığında ilimizin 1935 yılında Tunceli olarak kurulduğu yıldan itibaren askeri yapıdan daha sivil bir yapıya doğru fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi bir dönüşüm olduğu, ilimizin daha sivil bir yapıyla yönetildiğini görme imkanına sahibiz. İlimize hizmet yapmış, değer katmış kişileri, burada bir ortak hafıza oluşturarak canlandırmış olduk. Allah herkese iyi şekilde anılmayı, iyi bir şekilde hizmet etmeyi ve halkın gönlünde iyi bir yer edinmeyi nasip etsin. Tüm halkımızın da gelip görmelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Geçmişten Bugüne Tunceli Valileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement