Geçmişten Günümüze Anadolu ve Trakya'da Bağcılık Kültürü - Son Dakika
Güncel

Geçmişten Günümüze Anadolu ve Trakya'da Bağcılık Kültürü

Bizans ve Osmanlı'da Bağcılık Kültürü" başlıklı söyleşi, Yeditepe Üniversitesinde gerçekleştirildi.

23.04.2014 09:01  Güncelleme: 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olma özelliğini taşıyan Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, "Yemek Bilimi ve Kültürü" başlıklı söyleşi dizisi kapsamında sosyolog ve sommelier Murat Yankı'yı ağırladı.

"Anadolu'da Bağcılığın Tarihi: Bizans ve Osmanlı'da Bağcılık Kültürü" başlıklı söyleşi, 17 Nisan 2014 tarihinde Yeditepe Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Yankı, Roma Bağcılık kültürünün devamı olan Bizans Dönemi'nde özellikle Anadolu ve Trakya'daki bağcılık kültürü, Osmanlı'nın 500 yılı aşkın tarihinde bağcılığın evrimi ve bu kültürün Cumhuriyet'e aktarılması ile Cumhuriyet'in ilk yıllarında bu konuda yapılan hamlelerden söz etti.

Yankı, üzümün buğdayla birlikte Hitit kültüründe kutsal olarak kabul edildiğini Hitit kabartmalarından yola çıkarak ifade etti. Anadolu'da yetişen bazı üzüm türlerinin Akdeniz dünyasında bilinen üzüm çeşitlerinin atası olduğunu belirten Yankı, İran, Gürcistan ve Anadolu topraklarında bağcılığın çok eski bir tarihe sahip olduğunu belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geçmişten Günümüze Anadolu ve Trakya'da Bağcılık Kültürü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement