Ged, Üniversiteli Patron Yetiştirecek - Son Dakika
Yerel

Ged, Üniversiteli Patron Yetiştirecek

Ged, Üniversiteli Patron Yetiştirecek

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, kariyer hedefine girişimciliği koyan üniversite öğrencileriyle birlikte çalışacaklarını söyledi.

31.08.2016 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, kariyer hedefine girişimciliği koyan üniversite öğrencileriyle birlikte çalışacaklarını söyledi.

Adana ve Mersin'deki üniversitelerde girişimci olmayı hedefleyen gençleri yalnız bırakmayacaklarını belirten Özden, "İnovatif iş fikri olan ve girişimci olmak isteyen üniversiteli arkadaşlarımızın yanında olacağız. İş fikirlerinin hayata geçirilmesi aşamasında eğitimden networke, mentörden melek yatırımcıya hangi desteğe ihtiyaçları olursa temin edeceğiz. Bölgede bulunan üniversitelerimizde öyle heyecanlı gençler var ki iş fikirlerinden dünya markaları çıkabilir. Ama çoğunluğu diplomasını alır almaz ya İstanbul ya da yurt dışına çıkma planı yapıyor. Bu gençleri bölgede tutacak, girişimlerini burada faaliyete geçirecek ortamı sağlayacağız" dedi.

Geçtiğimiz günlerde ilk genel kurulunu yapan GED'in yeni faaliyet takviminin öğrenim dönemiyle birlikte başlayacağını belirten Özden, "Üniversite yöneticilerimizle, öğrencilerimizle birlikte çalışacağımız bir döneme hazırlanıyoruz. Üniversitelerimizin girişimcilik kulüpleri başta olmak üzere hedefinde girişimcilik olan gençlerimizin iş fikirleri marka oluncaya kadar yanında olup destek vereceğiz" diye konuştu.

GED'in aday girişimcileri, bu girişimcilere koçluk yapacak mentörleri, finans sağlayacak melek yatırımcıları bünyesinde üye olarak bulunduran Türkiye'nin ilk ve tek sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Özden, inovatif fikirlerinin girişime dönüşeceği bir kuluçka merkezi ve eğitim programlarıyla ilgili çalışmalara da devam ettiklerini söyledi.

Girişimciliği ve girişimcilik ekosistemini geliştirmek amacıyla kurulan GED'in yönetiminde Esra Özden (Başkan), Barış Avcı (Başkan Yardımcısı), Tezcan Altunordu (Genel Sekreter), Aysel Eyüpoğlu (Sayman), Doç. Dr. Burak Nakıboğlu, Ümit Akyıldızlar ve Can Sezen bulunuyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ged, Üniversiteli Patron Yetiştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement