Gediz'de 218 Kursiyere Başarı Belgeleri Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Gediz'de 218 Kursiyere Başarı Belgeleri Dağıtıldı

Gediz\'de 218 Kursiyere Başarı Belgeleri Dağıtıldı

Gediz HEM tarafından açılan giyim-nakış kurslarında başarılı olan 218 kursiyere belgeleri verilirken, yıl sonu sergileri düzenlendi.

16.05.2013 11:38  Güncelleme: 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gediz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2012-2013 eğitim öğretim yılında açılan giyim-nakış kurslarında başarılı olan 218 kursiyere belgeleri verilirken, Akaya köyü ve Akçaalan beldelerinde yıl sonu sergileri düzenlendi.

Akkaya köyünde, kurs öğretmeni Hatice Altıntaş ve 16 kursiyerin ürettiği el emeği göz nuru giyim ve nakış ürünleri, köyün düğün salonunda sergilendi. Sergi açılışından önce bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, bu güne kadar açılan sergilerde olduğu gibi buradaki el emeği göz nuru ürünlerin tüm vatandaşların beğenisini kazanması dileğiyle kursiyerlere aile hayatında başarılı ve bol kazançlı günler diledi.

Konuşmanın ardından, İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdoğan Erik, Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Canata ve diğer daire amirleri tarafından kursu başarıyla tamamlayan 16 kursiyere törenle belge verildi.

Serginin açılışını yapan İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, kursiyerlerin yaptığı el işi ürünlerden bazılarını çok beğendiğini ve satın alacağını belirterek kendisine gönderilmesini istedi.

Gediz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Canata da, kursiyerlerle birlikte fotoğraf çektirdikten sonra, yıl boyu düzenlen kurslarla ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Canata, 2012-2013 eğitim öğretim yılında Merkez Dayınlar, Umurbey ve Salur mahalleleri, Altınkent, Akçaalan, Erdoğmuş, Eskigediz, Fırdan, Yenikent ve Yunuslar beldeleri ile

Akkaya, Gümüşlü ve Sandıklı köylerinde düzenledikleri 13 giyim-nakış kursunda 218 kursiyerin belge almaya hak kazandığını söyledi.

Müdür Canata, kursiyerlerin yıl boyu el emeği ve göz nuru ile meydana getirdiği ürünlerin halk tarafından büyük beğeni kazandığını ifade ederek, "Yıl sonu sergileriyle gözler önüne serilmeye başlanan ürünlerimiz özellikle bayanlar tarafından çok ilgi görüyor. Biz de kursiyerlerimizle birlikte bu ilgiden çok memnun kaldık. 25 Nisan 2013 tarihinde başlayan yıl sonu sergilerimiz, 13 Mayıs 2013 tarihinde Akkaya köyümüzle Akçaalan beldemizde düzenlediğimiz sergilerle son buldu. Ayrıca 22 Mayıs 2013 tarihinde Gediz Halk Eğitim Merkezi'nde Özel Nakış Sergisi açacağız. Bu sergimize tüm bayanlar ve Gediz halkını özellikle beklediğimizi duyurmak isterim" dedi.

Akkaya köyündeki sergi sonunda tüm misafirlere gözleme ve ayran ikram edildi.

Daha sonra Akçalan Beldesine geçilerek Kültür Salonu'nda düzenlenen sergi açılışı yapıldı. Kursun açılışından önce Akçaalan Hacı Fatma Çoban İlkokulu öğrencilerinin müzikli dans gösterisi izlendi.

Burada da bir konuşma yapan ve kursiyerlere seslenen İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, "Bugün almış olduğunuz belgeleri evin bir köşesinde, vitrinin bir köşesinde, bir duvarda değil, yarın turizmde gelişen Eskigediz'de, Gediz'de ya da Kütahya'da el emeğinin sergisi olarak çocuklarımızın, ailelerimizin evlerine gelir getirici olmasını temenni ediyorum. Bu konuda "yetkililerden yardım istiyoruz" dedi bir hanım kızımız. Eğer kaymakamlık olarak bizim yapacağımız, katkıda bulunacağımız hangi husus varsa biz destek olmaya hazırız" dedi.

Kursu tamamlayan 16 kursiyere törenle belge verildi. Törenin ardından sergi gezildikten sonra Akçaalan Belediye Başkanı Mehmet Ali Acar tarafından tüm davetlilere yemek verildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz'de 218 Kursiyere Başarı Belgeleri Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement