Gediz'de Her Akşam Demokrasi Nöbeti - Son Dakika
Yerel

Gediz'de Her Akşam Demokrasi Nöbeti

Gediz\'de Her Akşam Demokrasi Nöbeti

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişimine karşı halkın “demokrasi nöbeti” devam ediyor.

22.07.2016 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişimine karşı halkın "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Gediz'de 15.07.2016 tarihinden bu yana her akşam Belediye Hizmet Binası önünde "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara her kesimden büyük destek veriliyor. Saat 22.00'da başlayan programın açılışında Saygı Duruşu yapılıyor ve İstiklal Marşı okunduktan sonra siyaset ve sivil toplum kuruluş yöneticileri tarafından yapılan konuşmaların ardından hain saldırıda şehit düşen emniyet güçleri ve vatandaşlar için Kuran okunuyor ve dualar ediliyor.

Gediz Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce (TOBB) yayınlanan basın bildirisini okuyarak, ülke demokrasisine her kesimin destek vermesi gerektiğini belirtti.

Eğitim-Bir-Sen Gediz İlçe Başkanı Ali Arısoy da yaptığı konuşmasında, "Vatanı işgale, devleti ele geçirmeye, millete ayar çekmeye yeltenenlerin 15 Temmuz akşamı Allah'ın bir inayeti olarak; basiretli milletimiz ve onun bağrından çıkmış ve helal süt emmiş vatansever kahraman askerlerimiz ve polisimiz tarafından önlenmiştir. Darbeyi püskürten, darbecilerin yüzüne tüküren bir milletin mensubu olmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Gediz İlçe Başkanı Ali Arısoy, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Hangi tuzak kurulursa kurulsun biz Allah'ın yolundan ayrılmayacağız. Haçlı zihniyeti şekil değiştirerek bizleri bölmeye, parçalamaya devam etmek isteseler, hoca sıfatı takan hainlerin peşine mahkumlaştırılmış insanlar takılsa da biz Allah'ın ipine sımsıkı sarılmaya devam edeceğiz.

Baş komutanımız Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayip Erdoğan ve hükümetimizin elbette milletimizin emrindeyiz. Milli iradeye sizin emanetlerinize kast edenlerin karşısındayız, karşısında olmaya devam edeceğiz. Birlikte haykıracağız, görüş ve düşüncelerimiz ne olursa olsun milli ve yerli olanı destekleyeceğiz ve arkasında duracağız. Bizler; STK'ları olarak; milletimizin birliği, devletimizin bekası, bayrağımızın şanla şerefle dalgalanması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Milletimizin, bundan sonra da paralel ihanet şebekesine karşı gösterdiği dik duruşu, devletimizin ve milletimizin bekasına karşı gerek yurt içinden ve gerek yurt dışından gelebilecek her türlü tehlikeye aynı hassasiyeti göstereceğine olan inancımız tamdır. Millete ve devlete karşı ayaklananlar, küresel şebekelerin ayak oyunlarına, tetikçiliğe soyunanlar bilsinler ki millet ayaktadır. Çanakkale ruhu hayattadır. Bu alanlar, ülkesine, milletine, devletine sahip çıkan, 'ezan susmaz, bayrak inmez' diyen kahramanların toplanma alanlarıdır. Tüm Türkiye ve dünyanın değişik bölgelerinde alanları dolduran milletimize, en kalbi saygı ve dualarımızı sunuyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından dua edilerek, tüm vatandaşlara lokma ikramı yapıldı.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz'de Her Akşam Demokrasi Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement