Gediz'de 'Ramazan'da Sağlıklı Beslenme' Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Gediz'de 'Ramazan'da Sağlıklı Beslenme' Konulu Konferans

Gediz\'de \'Ramazan\'da Sağlıklı Beslenme\' Konulu Konferans

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır konulu konferans verildi.

04.06.2016 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır konulu konferans verildi.

Gediz Devlet Hastanesi Eğitim Salonunda Diyetisyen Özge Konar tarafından tüm halka yönelik verilen konferansta, Ramazan'da Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır konu başlığı altında ayrıntılı bilgiler verildi.

Öğün sayısının düşmesi, aç kalma süresinin çok uzun olması sebebiyle beslenmeye bağlı sorunlar yaşanabileceğini söyleyen Diyetisyen Özge Konar, dikkat edilmesi gereken ufak detaylarla rahat bir Ramazan geçirilebileceğini bildirdi. Hafif bir çorbayla iftara başlangıç yapılıp, arkasından yarım saatlik bir dinlenme ve abartılı olmayan bir tabak sebze yada et yemeği ile öğünün tamamlanması gerektiğini belirten Konar, iftarla sahur arası bir porsiyon meyvede yenilerek günlük öğün sayısının tamamlanacağını, sahur öğünün mutlaka kahvaltı tarzıyla yapılıp, kesinlikle atlanmamasını, ramazanın vazgeçilmezi olan pidenin de sahur değil iftarda tüketilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bir diğer önemli konu olan su tüketiminin de üzerinde duran Konar, konuşmasına şu şekilde devam etti: "İçilen çay, meyve suyu, ayran ve kompostolar günlük normal tüketmemiz gereken iki litre su yerine geçmez. Vücudun su ihtiyacı olan iki litre suyun sade su şeklinde aralıklı olarak tüketilmesi büyük önem taşır.

Ayrıca, uzun süren açlık sonucu tatlı krizlerine yenik düşülmemesi gerekir. Şerbetli tatlılardan uzak durulup tatlı krizlerinin sütlü tatlılar ve özellikle güllaç gibi hafif tatlılarla geçiştirilmesi hem kilo, hem de yük açısından daha sağlıklıdır."

Dengeli, düzenli ve yeterli beslenme şartlarına uyularak yapılan bir programla Ramazan'ın sorunsuz şekilde geçirilebileceğini belirten Diyetisyen Özge Konar, katılımcıların sorularını da yanıtlayarak, programını tamamladı. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz'de 'Ramazan'da Sağlıklı Beslenme' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement