Gediz'den Mısır'daki İdam Kararlarına Tepki - Son Dakika
Güncel

Gediz'den Mısır'daki İdam Kararlarına Tepki

Gediz\'den Mısır\'daki İdam Kararlarına Tepki

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında idam kararı verilmesi protesto edildi.

19.05.2015 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında idam kararı verilmesi protesto edildi.

Eğitim-Bir-Sen Gediz İlçe Temsilcisi Ali Arısoy ve sendika üyeleri, Gediz Belediyesi önünde toplanarak Mısır'da verileni idam kararlarını protesto etti. Ellerindeki pankartla çeşitli sloganlar atan ve tekbir getiren gruba Gediz Belediye Başkanı AK Partili Mehmed Ali Saraoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Yörük, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı ve bir grup vatandaş da destek verdi. Eğitim-Bir-Sen Gediz İlçe Temsilcilisi Ali Arısoy, Memur-Sen olarak, Mısır'da yapılan demokratik seçimlerde halkın yüzde 52'sinin oyunu alarak cumhurbaşkanı seçilen ve Mısır'ın seçim kazanmış cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin idam cezasına çarptırılmasını kınadıklarını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Meşruiyeti olmayan darbeci mahkemenin, seçilmiş Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında verdiği idam kararı insanlığın vicdanını kanatmıştır. Bu karar, uluslararası kamuoyunun tepki vermesi gereken ve insanlığın vicdanına sığmayan, darbeci zihniyetin zalimliğini tescilleyen bir karardır. Demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını esas alan bir sivil toplum kuruluşu olarak darbeci mahkemenin hukuk dışı, kin ve nefretinin dışavurumu olan bu kararını tanımıyor, kararı verenleri kınıyor; vicdan sahibi tüm insanları ve uluslararası kuruluşları bu karara karşı tepki vermeye çağırıyoruz. İdam kararlarının yürürlüğe girmesi noktasında son sözü söyleyecek Mısır müftüsünden görev ve sorumluluğunun gereğini yaparak, haktan ve adaletten şaşmamasını, bu hukuksuz kararı reddederek, idamların yürürlüğe girmesini engellemesini, insanlığın vicdanını kurtarmasını bekliyoruz. Aksi halde tarihe Sisi ve işbirlikçilerinin kuklası olarak geçeceğini hatırlatıyoruz."

Arısoy, son olarak idam cezalarının durdurulması için Türkiye'nin de bir an evvel uluslararası kamuoyunu harekete geçirmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Mısır'daki idam kararlarının uygulanmaması için dualar edildikten sonra topluluk olaysız biçimde dağıldı. - Tahya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gediz'den Mısır'daki İdam Kararlarına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement