Gediz Elektrik Altyapı Yatırımlarına Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Gediz Elektrik Altyapı Yatırımlarına Devam Ediyor

Gediz Elektrik Altyapı Yatırımlarına Devam Ediyor

Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş, Aliağa genelinde yaptığı altyapı yatırımları ile şebeke yenileme ve havai elektrik hatlarını yer altına alma çalışmalarına devam ediyor.

14.10.2015 11:53  Güncelleme: 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayinin yanı sıra sosyal ve kültürel yaşamıyla da dikkat çeken Aliağa'da her yıl yaklaşık 5 milyon TL'lik alt yapı yatırımı yapan Gediz Elektrik A.Ş, bölgedeki elektrik şebekelerini yer altına alarak Aliağa'da elektrik kesintilerini tarihe karıştırmayı hedefliyor.

İlçe genelindeki, görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve elektrik iletimini daha güvenli hale getirmeyi de amaçlayan Gediz Elektrik A.Ş, elektrik hatlarının yer altına alınması ile birlikte ilave trafo hatlarıyla yüksek gerilim hatlarını da güçlendiriyor.

2014'TE 5 MİLYON TL'LİK YATIRMIN YAPILDI

Aliağa'da yeraltı kablo döşeme faaliyetlerine ilçe merkezinden başlayan Gediz Elektrik A.Ş'nin Aliağa İlçe İşletme Müdürlüğünden alınan bilgilere göre 2014 yılında Aliağa'da; Helvacı - Şehit Kemal arası ENH tadilatı yapıldı. ( 4,5 km ) Aşağı Şehit Kemal mahallesinin bütün şebekesi yenilendi, yeni 1 adet trafo daha devreye alındı. Şakran'da İzmir- Çanakkale yolunun orta refüj aydınlatmaları yer altı olarak tadil edildi. ( 2,5 km ) Siteler Mahallesi İzban istasyonu bölgesinde aydınlatma tesisi devreye alındı. Atatürk Mahallesi 102 evler bölgesinde 3 adet yeni trafo yapılarak, tüm şebeke yer altına alındı. Yeni Mahallede 1 adet, Pazaryeri karşısında 1 adet, Arka plajlar mevkiinde 1 adet trafo devreye sokuldu. Belediye arkasındaki sokaklarda tüm şebeke yer altına alındı. Aygaz caddesinin bir kısmı yer altına alındı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Aliağa genelinde elektrik hatlarının tamamını yer altına almak için çalışmalarını sürdüren Gediz Elektrik A.Ş, 2015 yılı Ocak ayından itibaren 2 milyon 200 bin TL'lik altyapı yatırımı yaptı. Gediz Elektrik A.Ş 2015 yılında; 2014 yılında bir kısmı yer altına alınan Aygaz Caddesi'ndeki elektrik hatlarının kalan kısmını yer altına aldı. Kazım Dirik mahallesinde 1 adet, Siteler mahallesinde 1 adet, Yeni mahallede 1 adet, Şakran'da 1 adet trafoyu devreye aldı. İzmir Caddesi ve Onat Kutlar sokağındaki tüm şebeke yer altına alınarak, Siteler mahallesinde Necmettin Giritlioğlu Caddesindeki beton aydınlatma direkleri, galvanizli olarak değiştirdi. Yüksekköy ve Kapıkaya mahallerinin bütün şebekelerini yeniledi. Siteler mahallesinde kooperatifler bölgesinde aydınlatmaları devreye soktu. Atatürk Caddesi'nde yaklaşık 1 ay önce başlayan yer altı çalışmaları da devam ediyor. 2015 yılı yatırımlarının yılsonunda 5 milyon TL'yi geçmesi bekleniyor.

Yatırımlarına 2016 yılında da devam edecek olan Gediz Elektrik A.Ş; yeni trafo tesisleri, hatların yeraltına alınması, aydınlatma ve şebeke yenileme çalışmalarına devam edecek. 2016 yılında yapılacak olan yatırımların da 5 milyon TL'yi bulması öngörülüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gediz Elektrik Altyapı Yatırımlarına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü
    16:35 Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü

    Elazığ'ın nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, Palu ilçesinde bulunan tarihi Palu Kalesi'nde görüntülendi. Kayalık alanı tırmanan keçiler, vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi
    16:35 Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir vatandaş yanan arabasına müdahale ederken kalp krizi geçirdi. İlçeye bağlı Tunçbilek Beldesi Gürağaç Mahallesinde Osman Çubuk idaresindeki otomobil rampaya doğru seyir halinde iken motor kısmından alev aldı. Çubuk (76) ve eşi yanan otomobilden son anda kendilerini dışarı attı. Osman Çubuk arabasının motor kısmında çıkan yangına kendi çabaları ile müdahale etmeye çalıştığı esnada fenalaşarak kalp krizi geçirdi. Yanan otomobil ihbar üzerine belirtilen yere gelen Tunçbilek Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü. Fenalaşarak yere yığılan Osman Çubuk için çağrılan 112 acil servis ekipleri, Çubuk'un kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini tespit etti. Çubuk'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.

  • Amasya'da seyir halindeki tırda yangın çıktı
    16:34 Amasya'da seyir halindeki tırda yangın çıktı

    Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde seyir halindeyken yangın çıkan tırda hasar oluştu. Tevfik Acar'ın (47) kullandığı I 21 ES yabancı plakalı hurda yüklü tırın motor kısmından Ulubel mevkisinde duman çıkmaya başladı. Aracı güvenlik şeridine çeken sürücü, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Gümüşhacıköy Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangın sonucunda tırda hasar meydana geldi.

  • Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti
    16:34 Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti

    Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Kırıkdağ ve Aşağı Derecik köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi. Karadağ, vatandaşların taleplerinin karşılanması için ilgili şube müdürlerine talimat verdi.

  • Niğde'nin Yeşilburç Köyünde Helva Kavurma Festivali Düzenlendi
    16:33 Niğde'nin Yeşilburç Köyünde Helva Kavurma Festivali Düzenlendi

    Niğde'nin Yeşilburç köyünde geleneksel Helva Kavurma Festivali düzenlendi. Festivalde Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi ve kavrulan helvalar katılımcılara dağıtıldı. Vali Cahit Çelik, festivalde yaptığı konuşmada köyün turizm potansiyelini geliştirmek için adımlar atacaklarını belirtti. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise köyün Niğde için büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, bu değerleri yaşatmanın önemine dikkat çekti.


Advertisement