Gediz'in Geleneksel Kıyafetleri Dpü Bedesten Sergi Salonu'nda - Son Dakika
Yerel

Gediz'in Geleneksel Kıyafetleri Dpü Bedesten Sergi Salonu'nda

Gediz\'in Geleneksel Kıyafetleri Dpü Bedesten Sergi Salonu\'nda

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu, “Eskigediz’den Yeni Gediz’e Giysi Serüveni” konulu geleneksel kıyafet sergisinin ikincisini DPÜ Bedesten Sergi Salonu’nda açtı.

20.05.2015 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu, " Eskigediz'den Yeni Gediz'e Giysi Serüveni" konulu geleneksel kıyafet sergisinin ikincisini DPÜ Bedesten Sergi Salonu'nda açtı.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü ve Bilimsel Araştırma Projeleri Birimince desteklenen, Gediz Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi programları öğretim elemanları ve öğrencilerinin katılımıyla hazırlanan "Eskigediz'den Yeni Gediz'e Giysi Serüveni" isimli proje kapsamında gerçekleştirilen sergi büyük ilgi gördü.

Serginin açılışını DPU Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Tevfik Bayer, Genel Sekreter V. İsmail Bayram, Gediz MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu ve Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Ebru Alparslan yaptı.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Gediz MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Kütahya İli Gediz İlçesi geleneksel kıyafetlerinin, başlıklarının ve diğer süsleme elemanlarının tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığı sergide geleneksel bir kültür ve sanat hazinesi niteliğinde olan; Gediz İlçesi Yöresel kıyafetlerinin geleneksel özellikleri bozulmadan modernize edilerek tasarımlarının yapılması, eserlerin üretilmesi ve sunulmasıyla; milli değerlerimizin tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönünde çalışmalar yapıldığını söyledi.

Saraoğlu, proje sürecinde, 70 adet Geleneksel Kıyafet Tasarımının, Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi programlarının öğretim elemanları tarafından oluşturulduğunu belirterek, kıyafetlerin, defile ve sergisinin Gediz'de yapıldığı, Bedesten Sergi Salonunda açılan bu sergiden sonra ise Kütahya Sera Park AVM'de sergileneceğini bildirdi.

Gediz Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarımı ve Giyim Üretim Teknolojisi Programları öğretim elemanlarından kıyafetler hakkında bilgi alan DPU Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Tevfik Bayer, projenin gerçekleştirilmesi ve yürütülmesinde emeği geçen akademik ve idari personele, proje ürünlerinin hazırlanmasında ve sunulmasında görev alan tüm öğrencilere ve davetlilere teşekkür etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz'in Geleneksel Kıyafetleri Dpü Bedesten Sergi Salonu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement