Gediz Meslek Yüksekokulu Üniversite Camii Törenle Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Gediz Meslek Yüksekokulu Üniversite Camii Törenle Hizmete Girdi

Gediz Meslek Yüksekokulu Üniversite Camii Törenle Hizmete Girdi

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) "Gediz Meslek Yüksekokulu Üniversite Camii" törenle hizmete girdi.

27.09.2013 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) "Gediz Meslek Yüksekokulu Üniversite Camii" törenle hizmete girdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Dumlupınar Üniversitesi ve Gediz Belediye Başkanlığı ile kamu kurum ve kuruluşlarının destekleri ile Gediz Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinde inşa edilen Üniversite Camii'nin açılış törene Ak Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Kütahya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cengiz Akçay, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushaflar ve Kıraat İşleri İnceleme Kurulu Başkanı Bayram Yılmaz, Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erdoğan Erik, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Fethullah Karamete, öğretim üyeleri, din görevlileri, öğrenciler ve birçok vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Gediz Belediye Başkanı ve Gediz Yükseköğrenim Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, 02.04.2010 tarihinde temeli atılan Gediz Meslek Yüksekokulu Üniversite Camii'ne gerçek anlamda destek ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, 710 metrekare arsa üzerinde 462 metrekare kapalı alana kurulu bin kişilik caminin bayan ve erkek bölümleri ile kütüphaneye sahip bir proje olduğunu söyledi.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Mushaflar ve Kıraat İşleri İnceleme Kurulu Başkanı Bayram Yılmaz, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Kütahya Milletvekili Soner Aksoy ve Vali Şerif Yılmaz da birere konuşma yaparak, caminin yapılışında emeği geçen ve katkı sağlayanlara teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılışı yapılan camide birlikte cuma namazı kılındıktan sonra tüm misafirlere etli pilav, helva ve ayran ikram edildi.

Bu törenin ardından Gediz Organize Sanayi Bölgesi'ne (GOSB) geçen heyet, burada inşa edilecek olan Gediz Organize Sanayi Bölgesi Camii'nin temel atma törenine katıldı.

Heyet, aynı gün birlikte temeli atılan cami hakkında yetkilerden bilgi aldıktan sonra ilçeye döndü. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz Meslek Yüksekokulu Üniversite Camii Törenle Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement