Gediz Nehri'nde Hedef 2'nci Kalite Su - Son Dakika
Güncel

Gediz Nehri'nde Hedef 2'nci Kalite Su

Manisa'da, Gediz Nehri'ndeki kirliliği önlemek amacıyla toplantı düzenlendi.

11.04.2014 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da, Gediz Nehri'ndeki kirliliği önlemek amacıyla toplantı düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel, 4. kalite suya sahip olan nehrin 2023 yılına kadar 2. kalite suya kavuşturulmasını hedeflediklerini açıkladı.

Gediz Nehri'ndeki kirliliğinin önlenmesi ve temizlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel, Manisa Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nde toplantı yaptı. Toplantıya Çevre Yönetim Daire Başkanı Ercan Gülay, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa, İzmir, Kütahya, Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri yetkilileri katıldı.

Gediz Nehri'nin Bakanlık tarafından çok önemsendiğini kaydeden Muhammet Ecel, sürdürülen çalışmalarda çözüm odaklı bir yöntem uygulama çabasına girdiklerini açıkladı. Gediz Nehri'ndeki su kalitesinin 4. sınıf olduğunu söyleyen Ecel, "2023 yılına kadar Gediz Nehri'ndeki su kalitesini ikinci sınıf kalite düzeyine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu konuda yerel yönetimlere çok iş düşüyor. Yerel yönetimlere yapacakları projelerde yüzde 45'e varan destek veriliyor" dedi.

Manisa'da düzenli bir katı atık depolama tesisinin bulunmadığına dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Ecel, ilçe belediyelerinin katı atık tesislerinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Gediz Nehri'nin temizlenmesi için büyük bir gayret gösterdiklerini belirten Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, bu aşamadan sonra ceza konusunda acımasız olacaklarını dile getirdi. 2013 yılında 1 milyon 300 bin lira, 2014'ün ilk 2 ayında ise 47 bin liralık ceza uyguladıklarını dile getiren Yılmaz, en fazla cezayı katı atıklarla ilgili kestiklerini belirtti. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gediz Nehri'nde Hedef 2'nci Kalite Su - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement