Geldiklerine Pişman Oluyorlar! - Son Dakika
Güncel

Geldiklerine Pişman Oluyorlar!

Geldiklerine Pişman Oluyorlar!

Şanlıurfa'da özellikle kırsal bölgelere atanan öğretmenler enerji ve ısınma sorunlarını sosyal medyadan yetkililere duyurmaya çalışıyor.

07.01.2016 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Koruklu köyündeki öğretmenler, hem görev yaptıkları okullarda hem de lojmanlarda elektrik kesintileri 48 saate kadar uzayınca sosyal medyada adeta isyan ettiler. Üşüyen öğrencileri karşısında çaresiz kalan öğretmenler, Şanlıurfa'ya geldiklerine pişman olduklarını da itiraf ettiler.

Şanlıurfa'da, sıcaklarda olduğu gibi soğuklarda da kesilen elektriklerden nasibini almayan kalmıyor. En çok da öğrenciler… Elektrikler kesik olduğu için ısınamayan öğrencilerin öğretmenleri ise bu durum karşısında çaresiz kalıyor. Tek çareyi sosyal medyadan yardım çığlığı yükseltmekte buluyor. Şanlıurfa'ya 29 kilometre uzaklıktaki Akçakale'ye bağlı Koruklu Mahallesinde (köyü) sık sık kesilen elektrikler, karlar yağdığından bu yana daha fazla sıkıntı olmaya başladı. Sosyal medyadaki hesaplarından yetkililere seslerini duyurmaya çalışan GAP Lisesi öğretmenleri, son attıkları tweetlerde kesintinin 48 saate kadar uzadığını bildirdi. Attıkları tweetlerden Şanlıurfa'ya geldiklerinden pişman oldukları anlaşılan öğretmenler, milletvekilleri ve diğer yetkililere seslenmelerine rağmen karşılık bulmadıkları görüldü. Twitter'dan ulaştıkları yetkililer arasında Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Milletvekilleri Kemalettin Yılmaztekin, Ahmet Eşref Fakıbaba, Kasım Gülpınar ve AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül gibi isimler yer alıyor.

İşte öğretmenlerin sosyal medyada paylaştıkları yardım çığlıkları:

"Evet yine elektrik yok sınavlar iptal, öğrenciler yok bizde ne yapmaya geldik bilmiyorum..."
"#akçakaleelektriksorunu bitsin artık"
"#akçakaleelektriksorunu bitsin artık lütfen duyarlı ve yardımcı olalım @KmlttinYlmztkn @kapakliomer @izzettinkucuk @AbdullahCiftci_"
"32 saat sonunda elektrik geldi Allahım şükür"
"Çok sevinmeyeceksin yine gitti elektrik😔 ben 3 yıldır alıştım da annem ziyarete gelmişti,kadın ne yapacağını şaşırdı,gidelim burdan diyor😭"
"13 saattir elektriğimiz yok çıldırmaya az kaldı, artık bir şeyler yapılsın"
"Akçakalenin Koruklu köyünde 24 saattir elektrik yok.Yatılı okuldaki öğrenciler,Lojmandaki öğretmenler mağdur. @aefakibaba @nihatcftc"
"Akçakale Koruklu Gap Lisesi okul, pansiyon ve lojmanında 30 saattir elektrik yok.Birileri duysun artık lütfen"
"Koruklu köyü Gap lisesi, pansiyonu ve lojmaninda 48 saattir elektrik yok. #akçakaleelektriksorunu @izzettinkucuk @nihatcftc @aefakibaba"
"Yetkililere soruyorum öğretmeni soğukta karanlıkta birakirsaniz ne olur? @farukcelikcomtr @kasimgulpinar @aefakibaba"
"Urfaya gelen öğretmenlerin gitmemesi için bu duruma birileri müdahale etmeli. @izzettinkucuk @nihatcftc @abeyazgul2"
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Geldiklerine Pişman Oluyorlar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement